Suudi Arabistan: İsrail ile Anlaşmak İçin Arabulucuya İhtiyacımız Yok

  • 02 Eylül 2016
  • 805 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan: İsrail ile Anlaşmak İçin Arabulucuya İhtiyacımız Yok

Suudi Arabistan’ın Siyonist rejim ile anlaşma/ilişki kurma çabalarına öncülük eden emekli general Enver Eşki, Suudi Arabistan olarak İsrail ile “normalleşmek” için herhangi üçüncü bir tarafın arabuluculuğuna ihtiyaç duymadıklarını açıkladı.

Rey’ul Yevm gazetesindeki habere göre Arap basınında çıkan haberlerde Suudi Arabistan ile İsrail arasında gayrı resmi düzeyde ilerleyen fakat Siyonist rejime Arap ve İslam dünyasında meşruiyet kazandırma süreci olarak adlandırılan görüşmelerde Ürdün’ün arabulucu olduğu iddia edilmişti.

İslami Analizin bilgileri göre, Enver Eşki, önümüzdeki hafta ikinci aşamasına geçileceği ifade edilen görüşmeler için Suudi Arabistan’ın hiç kimsenin arabuluculuğuna ihtiyacı olmadığını ifade etti.

Enver Eşki’nin Siyonist işgal rejimine gerçekleştirdiği seyahat ve orada Siyonist yetkililerle yaptığı görüşmeler, Suudi Arabistan kraliyet ailesi tarafından herhangi bir kınamaya tabi tutulmazken, İslam dünyasından ve Suudi Arabistan’daki Müslüman halktan çok ciddi tepki görmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.