Suudi Arabistan İsrail’den ‘Demir Kubbe’ istiyor

  • 10 Ocak 2018
  • 1.178 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan İsrail’den ‘Demir Kubbe’ istiyor

Mart 2015’ten beri Yemen’e saldıran ve misilleme olarak Yemen ordu ve halk güçlerinin fırlattığı füzeler karşısında zorlanan Suudi Arabistan, Amerikan yapımı Patriotlardan tam verim alamadığına dair yorumları haklı çıkaran bir adım attı. Riyad’ın İsrail’den Demir Kubbe hava savunma sistemleri satın almak istediği öne sürüldü.

Bu bağlamda, İsviçre gazetesi Basler Zeitung, Yemen’deki Şii Husilerin füze saldırılarını durdurmak isteyen Suudi hükümetinin, İsrail’den hava savunma sistemi satın almak için görüşmeler yürüttüğünü duyurdu.
Suudi başkenti Riyad’daki önde gelen bir Avrupalı silah satıcısını kaynak gösteren Basler Zeitung’a göre, Suudi hükümeti, Demir Kubbe’nin yanısıra tankları hedef alan füzeleri etkisiz hale getiren Trophy Etkin Koruma Sistemi ile de ilgileniyor. Rafael ile Elta firmasının ortaklığında geliştirilen Trophy’den ‘silah teknolojisinde bir mihenk taşı’ diye söz ediliyor.
Yemen güçlerinin son iki ayda Riyad’a, ana havaalanına ve kraliyet sarayına füze fırlatırken Suudiler bunları hava savunma sistemleriyle imha ettiklerini açıkladı. Ancak sosyal medyada Suudi başkentinde havadan füze düşerken panik yaşandığına dair videolar paylaşıldı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.