Suudi Arabistan Malezya başbakanına bağış yapmış

  • 15 Nisan 2016
  • 996 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan Malezya başbakanına bağış yapmış

Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cübeyr, Suudi Arabistan’ın Malezya BaÅŸbakanı Necip Rezak’a bağış yaptığını kabul etti.

Bernama ajansının haberine göre, Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (Ä°Ä°T) 13. Zirvesi için Ä°stanbul’da bulunan Adil, Malezyalı gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu, hiçbir karşılık beklenmeden yapılan bir bağıştı. Malezya baÅŸsavcısı da konuyu araÅŸtırdı ve yasa dışı herhangi bir unsura rastlamadı. BildiÄŸimiz kadarıyla konu kapandı.” ifadelerini kullandı

Adil, zirve çerçevesinde Necip ile başbaşa görüşme yapmıştı.

“The Wall Street Journal” gazetesi Malezya’da yaklaşık 11 milyar dolar borcu bulunan devlete ait “1MalaysiaDevelopment Bhd (1MDB)” adlı yatırım ÅŸirketiyle ilgili soruÅŸturmada yer alan belgelerin, ÅŸirkete baÄŸlı ajanslar, bankalar ve kuruluÅŸlar arasında transfer edilen 700 milyon doların, son olarak BaÅŸbakan Necip’e ait 5 ayrı kiÅŸisel hesaba aktarıldığını gösterdiÄŸini ileri sürmüştü.

Ä°ddiaların ardından muhalifler, hükümet karşıtı gösteriler düzenlenmiÅŸ ancak Necip, “bağışların gizliliÄŸini” neden göstererek sessiz kalmayı tercih etmiÅŸti. Necip, Meclis Yolsuzlukla Mücadele Komisyonuna verdiÄŸi ifadede, hesaplarına aktarılan paranın siyasi bağış olduÄŸunu savunmuÅŸtu.

BaÅŸsavcılık ocak ayında yaptığı açıklamada, BaÅŸbakan Necip’in ÅŸahsi hesaplarındaki 681 milyon dolarının Suudi kraliyet ailesinin yaptığı kiÅŸisel bağış olduÄŸunu belirtmiÅŸti. BaÅŸsavcı Muhammed Apandi Ali, Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunun yaptığı soruÅŸturmada, 2013’ün mart ve nisan aylarında Suudi kraliyet ailesi tarafından ÅŸahsi hesabına 681 milyon dolar yatırılan BaÅŸbakan Necip’in, hiçbir suç iÅŸlemediÄŸinin ortaya çıktığını kaydetmiÅŸti. Apandi, Suudi ailesinin Necip’e neden bağış yaptığı ve paranın nereye harcandığı konusunda ise herhangi bir ayrıntı vermemiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.