Suudi Arabistan ve İsrail, bölgede İran korkusu aşılıyorlar

  • 27 Temmuz 2016
  • 889 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan ve İsrail, bölgede İran korkusu aşılıyorlar

Bir heyet başkanlığında bir kaç Afrika ülkesi ziyaretinde bulunan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İranofobia projesinin arkasında İsrail ve Suudi Arabistan’ın yer aldığını bildirdi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, geçtiğimiz Pazar günü Afrika turunun ilk durağı Nijerya’ya gitti.

Zarif Nijerya ziyaretinde bu ülke cumhurbaşkanı, meclis başkanı, dışişleri bakanının yanı sıra diğer bazı yetkilileri ile görüştü. Bu görüşmelerde ikili ilişkilerin geliştirilmesi, terörizme ve radikalizme karşı ortak mücadele verilmesi zarureti gibi konuları görüştü.

Zarifin Afrika ziyaretinin ikinci durağı ise Gana idi. Bu ülke yetkilileri ile de ikili ilişkiler ve bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüşmelerde bulundu. İran dışişleri bakanı Gana ziyaretinin ardından bugün sabah Gine’ye gitti.

Gana’ya düzenlediği ziyaret çerçevesinde bu ülkede yaşayan İran vatandaşları ile bir araya gelen Zarif, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi zaruretini açıklamanın yanı sıra diğer bir takım bölgesel gerçekleri de dile getirdi.

Gana mukimli İranlılara hitaben konuşan Zarif, İranofobia çalışmalarının artık akamete uğradığını ama bu projenin halen çok büyük harcamalarla işgal rejimi İsrail ve Suudi rejimi tarafından sürdürülmekte olduğunu söyledi.

Zarif bu konuşmasında dünyanın artık 37 yıllık bir aradan sonra Vahhabiliğin dünya için gerçek tehdit ve tehlike olduğu sonucuna vardığını belirtti

Konuşmasının bir bölümünde Suudi Arabistan’ın Yemen’de çoluk çocuk, kadın, genç veya yaşlı demeden sivilleri katlettiğini hatırlatan Zarif, “Suudi Arabistan gibi cani bir rejim kendi cinayetlerini örtbas etmek amacıyla İranofobi projesinin hızlandırılmasına finansal destekler veriyor” diye söyledi.

Vahabilik inancının çok tehlikeli olduğunu dile getiren Cevad Zarif, “İki paralel rejim niteliğinde olan Suudi Arabistan ve Siyonist rejiminin ortaklaşa kurdukları planlar kuşkusuz başarısız çıkacaktır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.