Suudi Arabistan, yardım taşıyan gemileri Yemen’e sokturmadı

  • 16 Kasım 2017
  • 1.127 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan, yardım taşıyan gemileri Yemen’e sokturmadı

Yemen Kızıldeniz Limanları Kuruluşu yaptığı açıklamada, Suudi koalisyonun Yemen’e abluka kararının ardından şimdiye kadar yakıt ve gıda malzemeleri taşıyan 7 geminin ülkenin batısında yer alan Hodeyde limanına yanaşmasına genel olmadığını duyurdu.

Bu arada Yemenli aktivistler, Yemen’de insani felaketin yaşanmaması için Sana havalimanı ve Hodeyde limanının yeniden açılması gerektiğine vurgu yaptılar.

Bu arada Yemen ordu ve halk güçleri Suudi Arabistan’ın güneyindeki Necran bölgesinde Şebeke üssündeki Suudi askerlerin mevzilerini hedef alarak, bazı Suudi askerleri etkisiz hale getirdiler.

Saldırının ardından Yemen güçleri ile Suudi askerler arasında çatışma çıktı.

Suudi savaş uçakları da Şebeke ve Şerefe üslerinin çevresini en az beş kez bombaladılar.

Bu arada Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi yaptığı açıklamada, ABD ve İsrail rejiminin Suudi Arabistan ve BAE’ye destek verdiğini duyurdu.

Husi attığı tweette, bir kez daha Lübnan’da yeni bir senaryo başlatmak istediğini ancak bir kez daha yenildiğini zira uluslararası camianın Riyad’ın girişimlerine karşı çıktığını belirtti.

Husi, Saad Hariri’nin geri adım atmasının ardından ABD ve gasıp İsrail rejiminin çıkarlarını gözetenlerin akamete uğradıklarını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.