“Suudi Arabistan’a fırlatılan füzeler İran yapımı” iddiası

  • 30 Mart 2018
  • 966 kez görüntülendi.
“Suudi Arabistan’a fırlatılan füzeler İran yapımı” iddiası

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Yemen’den Riyad’a fırlatılan füzelerin İran yapımı olduğunu ileri sürdü.

Al Arabiya kanalının haberine göre, Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyon sözcüsü Türki el-Maliki, Yemen Ensarullah Hareketi’nin kullandığı füzelerin İran yapımı olduğunu ve bu füzelerin Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinden Yemen’e gönderildiğini iddia etti.

Yemen’den Suudi Arabistan’a fırlatıldığı ileri sürülen füzelerin parçalarını basına gösteren Türki el-Maliki, Riyad’a fırlatılan füzelerin İran yapımı olduğunu ve İran’ın da bunu inkar ettiğini söyledi.

Füzelerin Tahran’dan Suriye’ye daha sonra ise Lübnan’a ve oradan da deniz yoluyla Yemen’e ulaştırıldığını iddia eden Koalisyon Sözcüsü, İran’ın Yemen’deki el-Hodeyde Limanı’nı Husiler’e silah göndermek için bir üs haline getirdiğini ileri sürdü.

Yaklaşık 3 yıldır Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki koalisyonun paralı askerlerle Yemen’e karşı başlattığı savaş devam ediyor. Suudilerin yanısıra BAE ve bazı Arap ülkelerin de desteklediği bu koalisyon şu ana kadar binlerce kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına neden olmuştur.

Hava saldırılarında altyapı tesisleri ve sağlık, su, gıda ile ilgili tesis ya da cami ve okulları hedef alan savaş uçakları Yemen halkını büyük sorunlarla karşı karşıya bırakmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.