Suudi Arabistan’da ‘1. Ortak Körfez Kalkanı’ Tatbikatı Başladı

  • 21 Mart 2018
  • 924 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan’da ‘1. Ortak Körfez Kalkanı’ Tatbikatı Başladı

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 23 ülkenin katıldığı ‘1. Ortak Körfez Kalkanı’ tatbikatının eğitim aşaması Suudi Arabistan’ın doğu bölgesinde başladı.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı tarafından ülkenin doğusundaki Eş-Şarkiye bölgesinde organize edilen tatbikatın yaklaşık 10 gün sürmesi planlanan eğitim aşaması bugün başlarken, fiili tatbikata ise 1 Nisan’dan itibaren geçilmesi bekleniyor.

Tatbikata ilişkin yayımlanan logoda bayrağı bulunan Katar’ın söz konusu tatbikata katıldığına dair ise teyit edici bir bilgiye ulaşılamadı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’da yer alan haberde, “Eş-Şarkiye bölgesinde başlayan Ortak Körfez Kalkanı tatbikatına dost ülkelerin hava, kara ve deniz kuvvetlerinin yanı sıra stratejik silahlarıyla katıldığı” ifade edildi.

Haberde, ülkelerin ve güçlerinin katılımı açısından “bölgenin en büyük askeri tatbikatı” olarak nitelendirilen Körfez Kalkanı tatbikatı kapsamında katılım sağlayan ülkelerin askeri hazırlıklarını artırma, emniyet ve askeri kurumlarındaki mekanizma ve ortak tedbirlerin güncellenmesi, askeri güvenlik alanlarındaki ortak işbirliği ve koordinasyonu güçlendirmenin hedeflendiği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.