Suudi Arabistan’ın Lübnan’a vadettiği 5 milyar dolarlık yardım Sudan’a gidecek!

  • 25 Şubat 2016
  • 853 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan’ın Lübnan’a vadettiği 5 milyar dolarlık yardım Sudan’a gidecek!

Riyad, Sudanlı yetkililere bu ülkenin ordusuna 5 milyar dolar değerinde silah yardımı yapacağını söyledi.

Hatırlanacağı üzere Suudi Arabistan, Lübnan Ordusu’na Fransa’dan sipariş ettiği silah ve ekipmanlar için finansman sağlayacaktı. Lübnan ise Arabistan’ın yapacağı bu yardımı zırhlı araç, helikopter, savaş gemisi, füze ve ağır silahların alımında kullanacaktı.

Arabistan’ın, Lübnan Ordusu’na yapacağı 5 milyar dolarlık yardımdan vazgeçmesinin ardından geçtiğimiz salı günü Sudan’ın başkenti Hartum’a bir sefer gerçekleştiren Suudi Dışişleri Bakanı Adel El-Cubeyr mevkidaşı İbrahim Ghandour’a, Arabistan’ın Sudan Ordusu’na 5 milyar dolarlık silah yardımında bulunacağını söyledi.

Ghandour ise görüşmelerin ardından Arabistan’ın Suriye’ye karadan müdahale siyasetine ilişkin yaptığı açıklamada, “Sudan’ın, Suriye’ye kara müdahalenin yanında yer alması ancak Arap Birliği’nde bulunan diğer ülkelerin terörizmle mücadele etme kararı almasıyla olur.” şeklinde konuştu.

Suudi rejiminin Yemen’de yaptığı katliamların yanında yer alan Sudan, Arabistan’ın öncülüğünde ülkenin kuzeyinde “Ra’du’ş Şimal” ismiyle düzenlenen askeri tatbikata katılan 20 ülke arasında yer almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.