Suudi bilim adamları: Kadınlar insan değil memeli hayvan!

  • 23 Ağustos 2016
  • 1.009 kez görüntülendi.
Suudi bilim adamları: Kadınlar insan değil memeli hayvan!

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen bir panelde, sadece erkeklerden oluşan Suudi bilim adamları kadınların “gerçekten memeli oldukları ve bu nedenle deve ve keçi gibi diğer memeli türleriyle aynı haklara sahip olabilecekleri” sonucuna vardı.

Bilim adamlarınca alınan bu karar, bazı uzmanlar ve kadın hakları savunucuları tarafından “tarihi” olarak adlandırıldı.

Women’s Liberation Action Network (Kadının Özgürleşmesi Hareketi Ağı) konuşmacısı, Suudi Arabistan’da kadın hakları için büyük bir ileri adım olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bu çok geç alınmış, önemsiz bir karar gibi görünebilir ama bölgedeki bütün kadınlar için gerçekten çok önemli bir durum. Bundan sonra kadınlar en azından diğer memelilerle aynı statüde sayılabilecekler. Bu çok güzel bir gelişme, çünkü kadınlar bundan önce bir eşya muamelesi görüyorlardı.”

Amnesty International konuşmacısı Jillian Birch; son 50 yıldır devam eden kadın hakları hareketinin gözle görülür bir ilerleme kaydettiğini gösteren bu kararın, Suudi Arabistan’da şu anda mevcut tüm kanunları değiştirebileceğine inanıyor.

World News Daily Report’da yer alan bir habere göre, panelde bilim adamları tarafından alınan bu karar, Suudi Arabistan’daki dini ve siyasi otoritelerin tamamından destek alamadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.