Suudi dışişleri bakanı ve istihbarat teşkilatı başkanı gizlice İsrail’e gitti

  • 29 Şubat 2016
  • 840 kez görüntülendi.
Suudi dışişleri bakanı ve istihbarat teşkilatı başkanı gizlice İsrail’e gitti
Rusya’da bir medya kuruluşu Suudi Arabistan dışişleri bakanı ve Arabistan İstihbarat Kurumu başkanının gizlice İsrail’e gittiğini bildirdi.

Sputnik haber ajansına göre, Arabistan dışişleri bakanı Adil el’Cübeyr ve Arabistan istihbarat teşkilatı başkanı Halid el’Hamidan, son zamanlarda gizlice İsrail’e giderek, siyonist rejim başbakanı Netanyahu ve İsrail casusluk örgütü MOSSAD başkanı Yusi Kohen ile, Suriye ve Lübnan aleyhinde muhtemel tehlikeli senaryoları görüştüler.

Habere göre, sözkonusu görüşmede Arabistan yetkilileri, Siyonist İsrail rejiminden, kara operasyonunun yapılması halinde, Suriye’nin güneyinde Suriye yönetimi aleyhinde direkt müdahaleye girmesini istediler.

Bu doğrultuda, İngiliz basınından Fainancial Times gazetesi de, Arabistan’ın Suriye’nin güneyinden kara operasyonu düzenleme hedefinde olduğunu yazdı.

Bilindiği gibi Suudi rejimi son zamanlarda Türkiye’nin de işbirliğiyle Suriye aleyhinde kara operasyonu planını gündeme getirmiş bulunurken Suriye yönetimi de, böyle bir durumda, Suriye’nin terör örgütlerine yönelik verdiği karşılığı kara operasyonu yapanlara göstereceği uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.