Suudi İttifakı Yemen’de Hastalıkların Artması İçin Çabalıyor

  • 15 Ağustos 2017
  • 1.105 kez görüntülendi.
Suudi İttifakı Yemen’de Hastalıkların Artması İçin Çabalıyor

Ensarullah Siyasi Komisyonu üyesi zorba Suudi İttifakının Yemen’de hastalıkların artması için çabaladığını açıkladı.

Ensarullah Siyasi Komisyonu üyesi Seyfullah Şami, El Ahd Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; Suudi İttifakının Yemen’de gerçekleştirmeyi başardığı hedefleri sadece; kan dökmek, Yemen’i yerle bir etmek ve ülkedeki tüm canlıları yok etmek oldu.

Ayrıca şöyle ekledi; Zorba Suudi İttifakı Yemen’in tüm altyapısını yok etti. Denizlerden tutun, yeryüzünden gökyüzüne kadar Yemen’i abluka altına aldı. Ve bu konu ülkede hastalıkların, özellikle de vebanın yayılmasına neden oldu.

Şami açıklamanın devamında Yemen Sağlık Bakanlığı’nın sahip olduğu tüm imkanlarla vebanın yayılmasını önlemeye çabaladığını vurgulayarak, Yemen’e uygulanan ambargonun, bu hastalıktan kaynaklanan ölümlere ve hastalığa yakalananların artışında çok büyük etkisi olduğunu söyledi.

Ensarullah Siyasi Komisyonu üyesi: Zorba Suudi İttifakı kasten Yemen’de hastalıkların artması için çabalıyor ve hastalara gereken müdahalenin yapılmasına engel oluyor.

Ayrıca şöyle ekledi; İşgalci Suudi İttifakı savaş meydanında Yemen halkını dize getirmeyi başaramadığı için halkı hastalıklarla dize getirmeyi amaçlıyor.

Şami birçok uluslararası kuruluşların, bağlı oldukları devletlerin siyasetlerine göre hareket ettiğini vurgulayarak, bu devlet ve kuruluşların büyük kısmının da zorba Suudi İttifakı tarafından desteklendiğini belirtti ve bu açıdan da hastalıklarla savaşmak için hiçbir eylemde bulunmadıklarını söyledi.

Uluslararası Sağlık Kuruluşu Pazartesi günü yayınladığı son raporunda, Yemen’de vebaya yakalananların sayısının yarım milyonu aştığını ve yaklaşık 2 bin kişinin de bu bulaşıcı hastalığa yakalanarak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yemen’e saldırıların başlamasından bu yana 10 binden fazla sivil yaşamını yitirdi. Çatışmalar sonucu 25 milyonluk nüfusa sahip olan ülke insanlarının 3 milyonu ev ve yurtlarından göç etti.

Birleşmiş Milletler’in istatistiklerine göre; 7 milyon Yemen vatandaşı yeterli miktarda yiyeceğe sahip değil. Bunların 2 milyonu çocuk olup, yeterli beslenememelerinden dolayı eziyet çekiyor ve zor şartlarda yaşıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.