Suudi koalisyonun Yemen’e saldırıları sürüyor

  • 17 Haziran 2018
  • 1.472 kez görüntülendi.
Suudi koalisyonun Yemen’e saldırıları sürüyor

Yerel kaynaklar, mütecaviz Suudi savaş uçakların Hodeyde üssü ve çevre noktalarına yönelik saldırılarının sürdüğünü bildiriyor.

El-Meyadin televizyon kanalının bildirdiği habere göre, Suudi savaş uçakları bugün Yemen’in batısında yer alan Hodeyde üssü ve çevre noktalarına yönelik saldırdı.

Suudi savaş uçakları, Hodeyde kenti üzerinde yoğun şekilde uçuş yapıyor.

Bu arada Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı, Hodeyde sahillerinde Batılı ülkeye ait bir teknenin ele geçirildiğini duyurdu.

el’Hodeyde’de durumlarının iyi olmadığını belirterek, ”bu savaş gemisi, büyük ihtimalle Amerika veya Fransa’ya aittir’ dedi.

Muhammed Ali El’Husi, Hodeyde’nin saldırganlar ve mütecavizler için mezarlığa dönüşeceğini söyledi.

Bu arada Hodeyde havalimanının mütecavizlerin kontrolünde olduğu yönünde bazı haber çevrelerinde çıkan haberlerin yalan olduğunu bildirdi.

Öte taraftan da El Hüdeyde Vali Yardımcısı Şeyh Abdurrahman El Cimaii koalisyon güçlerinin Hüdeyde havalimanına asla ulaşmadığını ve bu yönde yayılan iddiaların esastan yalan olduğunu açıkladı.

Yemen Ensarullah Hareketi üyesi Abdulmalik el-Hicri ise El Hudeyde vilayetinde istikrarın sağlandığını bildirerek Suudi güçlerinin bazı bölgelerde kuşatma altında tutulduğunu ifade etti.

Koalisyon güçlerinin propaganda amaçlı yalan dolan haberleri yaymaya çalıştığını belirten Hicri, “Yemen gönüllü halk birlikleriyle ordu güçleri, Hüdeyde havalimanına tam kontrol sağlamış durumda. Yemenli güçler ilaveten Batı Kıyı’daki çatışmalarda koalisyon güçlerini bir tür yıpratma savaşıyla karşı karşıya bırakmıştır” diye konuştu.

Yemen Ulusal Hükümet Sözcüsü Abdus-Selam Cabir de yaptığı açıklamada, mütecavizler ve Suudi koalisyon uşaklarının her türlü aptallık yapması halinde batı sahilleri onlar için mezar haline getireceklerini vurguladı.Cabir, Yemen halkının işgalcileri Hodeyde’nin Tahame bölgesinin derin noktalarına gömeceklerini vurguladı.

Suudi rejiminin elebaşını çektiği saldırgan koalisyon güçleri 13 haziran’dan itibaren el’Hodeyde liman bölgesini işgal etmek için yoğun saldırılar başlatmıştır.

Hodeyde limanı, Yemen’e insani yardımların gönderilmesi açısından önemli bir yer olarak biliniyor.

BM de yaptığı açıklamada, Hodeyde bölgesinde yaşanan gelişmelerin kaygı verici olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.