Suudi kralının Yemenle ilgili komik iddiası

  • 15 Aralık 2016
  • 1.003 kez görüntülendi.
Suudi kralının Yemenle ilgili komik iddiası

Yemen’ın müstafi cumhurbaÅŸkanı Abd Rabbe’nin sözde iktidara geri getirtilmesi bahanesiyle Suudi rejiminin Yemen’e saldırısı üzerinden 21 ayın geçtiÄŸi bir dönemde Suudi kralı, Arabistan’ın Yemen’in içiÅŸlerine müdahale gibi bir niyetinin olmadığını iddia etti.

Ä°RNA’nın verdiÄŸi habere göre Suudi Arabistan kralı Salman bin Abdulaziz dün Riyad’da göstermelik konsey meclisinin 7. döneminin açılışında yaptığı konuÅŸmada Yemen’in güvenliÄŸinin Arabistan’ın güvenliÄŸinin bir parçası olduÄŸunu bildirdi.

Arabistan’ın, dinde aşırıcılığa kaçan her kese karşı koyacağını ve uluslararası krizlerin siyasi açıdan çözümünü istediÄŸini ve bu hususta  gerekli alt yapı çalışmalarını sürdüreceÄŸini iddia eden kral Salman, ayrıca Arabistan’ın dünya barışının saÄŸlanması yönünde uluslararası toplulukla iÅŸbirliÄŸine devam edeceÄŸini belirtti.

Arabistan savaÅŸ uçaklarının her gün Yemen’e saldırarak savunmasız sivil insanları katliam ettiÄŸi bir ortamda Suudi kralının barıştan ve uluslararası iÅŸbirliÄŸinden söz etmesi uzmanlarca komik olarak nitelenmiÅŸtir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.