Suudi Medyasının El Hudeyde Havaalanının Düştüğü Hakkındaki Haberleri Yalan Çıktı

  • 18 Haziran 2018
  • 1.331 kez görüntülendi.
Suudi Medyasının El Hudeyde Havaalanının Düştüğü Hakkındaki Haberleri Yalan Çıktı

Yemen Ensarullah Hareketi liderlerinden İbrahim el-Abidi, el-Alam Haber Kanalına verdiği röportajda, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri medyasının işgalci koalisyon kuvvetlerinin el-Hudeyde Havaalanını ele geçirdiğine dair çıkan haberleri yalanladı.

El-Abidi, el-Hudeyde savaşının bir yıpratma savaşı olduğunu belirterek, bu savaşın uzun süre devam edeceğini ifade etti.

İbrahim el-Abidi şu ifadelerde bulundu ‘El-Hudeyde savaşı, Amerika ve İngiltere’nin Yemen ile savaşıdır ve işgalci koalisyon üyesi ülkelerin tek başlarına böyle bir savaşı yönetmeleri mümkün değildir.

Amerika, el-Hudeyde saldırısına yeşil ışık yaktı ama böyle bir izin vermediklerini iddia ediyorlar.

El-Hudeyde şehrine ve kıyılara yaklaşmak Amerika’nın kararıdır ve onlar, batı kıyılarında savaşı alevlendirdiler ve biz sadece kendimizi savunuyoruz. Yemen Deniz Kuvvetleri’nin elindeki bütün füzeler, Yemen topraklarında yabancı askerleri engellemek için kullanılan savunma füzeleridir.

Konu çok açıktır. İşgalciler savaş ve Yemen’e saldırı için medya yoluyla bahane peşindeler ve bizim bu işgalci düşman ve bütün işgalcilerle tüm gücümüz ve imkanlarımızla savaşmaktan başka çaremiz yoktur.’

Suudi Koalisyonu, stratejik el-Hudeyde şehrini ele geçirmek için Çarşamba gününden itibaren hava ve denizden bu şehre karşı ağır saldırılar başlatmıştır.

El-Hudeyde Havaalanı da şehrin stratejik limanına 10 km uzaklıktadır.

Yemen kaynakları, Yemen ordusu ve halk güçlerinin işgalcilerle mücadelede çeşitli cephelerdeki başarılarından bahsederken, batı haber kanalı Reuters, el- Hudeyde’de yaşadıklarını iddia ettiği kişilerden naklen, Suudi Koalisyonu askerlerinin el-Hudeyde Havaalanı girişlerine ulaştığını iddia etti.

Yemen halkına karşı psikolojik savaşı devam eden Suudi medyası da el-Hudeyde Havaalanında kontrolün ele geçirildiğini iddia etti. El-Arabia da bu doğrultuda, havaalanı girişlerinin kontrolünün ele geçirildiğini iddia etti.

BBC de şehirden bağımsız bilgilerin gelmediğini açıklayarak, “Husiler Havaalanının kontrolünü kaybetmiş gibi görünüyorlar” iddiasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.