Suudi Rejim Afrika’dan Asker Satın Alıyor

  • 15 Şubat 2017
  • 1.803 kez görüntülendi.
Suudi Rejim Afrika’dan Asker Satın Alıyor

Suudi koalisyonunun Amerika, İngiltere ve Fransa’nın desteğine, Sudanlı ve Faslı kuvvetlerin yardımına rağmen Yemen’deki başarısızlıklarının ardından Arap Birliği’nin üyesi Komorlar da Yemen savaşına katıldı.

Komorlar ’da yetkili bir kaynak, Arabistan’ın Komorlar’dan 350 milisi Yemen savaşına gönderdiğini ve bu kişilerin herbirine 1000 Euro ödediğini açıkladı.

Komorlar ülkesinin askerilerin kullanılması, Yemen’de Siyonist Amerikan planını destekleme çerçevesinde gerçekleşmektedir. Senegal, Cibuti ve Eritre gibi birçok Afrika ülkesinin askerleri de Suudi koalisyonu adı altında Yemen’de Ensarullah’a karşı savaşmaktadır.

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri de rakibini yani Arabistan’ı geride bırakmak için Afrika’da üs kurmaya çalışmaktadır. Öyle ki, özerk bir bölge olan Somaliland’ın Parlamentosu Somali’nin kuzeyinde bulunan Berbera şehrinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin üs kurmasını onaylamıştır.

Birleşik Arap Emirlikleri bir taraftan Afrika boynuzu bölgesindeki nüfuzunu arttırmaya ve güçlü yatırımlarla Hint Okyanusu, Afrika’nın doğusu ve Afrika boynuzu bölgesindeki üslerini arttırmaya ve kuvvetlendirmeye ve diğer taraftan da Afrika boynuzu ülkeleriyle güvenlik işbirliği ilişkilerini güçlendirmeye çalışmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.