Suudi Rejim Yemen’in Sağlık Düzenini İmha Ediyor

  • 12 Ağustos 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Suudi Rejim Yemen’in Sağlık Düzenini İmha Ediyor

Yemen’de kolera bu ülkeyi tehdit ederken Yemen’in sağlık merkezlerinin kolera ile mücadele konusunda yeterli imkan ve donanıma sahip olmadığı zira Suudi rejiminin saldırıları sonucu sağlık merkezlerinin önemli bölümünün yıkıldığı bildiriliyor.

El’Alem kanalına göre, Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada, Yemen’de her gün koleraya yakalanmış 120 Yemenli’den birinin öldüğünü ve nisan ayından bu yana koleradan ölenlerin 2 bin civarında olduğunu bildirdi.

El’Alem kanalı verdiği özel haberde, koleraya yakalan hastaların koridorlarda ve çok şanslı olanların ise çadırlarda ve gölgede olduğuna yer verilirken, Yemen’de binlerce kolera hastasının durumunun her geçen gün daha da kötüleştiğine  dikkat çekildi.

Bilindiği gibi Suudi rejimi ve müttefiklerinin Yemen’e yönelik saldırılarında başta hastane ve su santralleri olmak üzere ülkenin altyapısının önemli bir bölümünün yerle bir edilmesi sonucu ülkede  ilaç ve sağlık alanında ciddi sorunlar  meydana gelmiş ve ayrıca Yemen’e uygulanan  ambargodan dolayı da bu ülkeye ilaç ve gıda maddesinin girmesine engel çıkarılması tam olarak bu ülkede insani faciayı beraberinde getirmiştir.

Dünya Sağlık Örgütü, Yemen’de 400 bin kişinin kolera virüsüne bulaştığını bildiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.