Suudi rejimi, Katar’la ilişkilerini kesmeleri için Afrika ülkelerini baskı altına almakta

  • 14 Haziran 2017
  • 1.000 kez görüntülendi.
Suudi rejimi, Katar’la ilişkilerini kesmeleri için Afrika ülkelerini baskı altına almakta

Doha konusunda Arabistan’ın siyasetlerini takip etmeyen Afrika ülkeleri Umre hac ziyareti vizesi verilmemekle tehdit edilmekteler.

“Arabi 21” internet sitesinin Fransız Le Monde gazetesinden naklen verdiği habere göre Afrika meseleleri uzmanı Bencamin avcı, Arabistan’ın Umre vizesini bir baskı aracı olarak kullandığını ve Afrika ülkelerini, Katar konusunda Arabistan’la ortak hareket etmeye zorladıklarını bildirdi.

Bu habere göre Suudi rejimi, Afrika ülkelerindeki temsilcilikler ve elçilerine gerekli direktifler vererek Afrika ülkeleri liderlerinin Arabistan’la birlikte hareket etmeleri hususunda mali destek ve umre hac ziyareti vizesinin verilmemesi gibi iki teşvik ve tehdit unsurundan yararlanmalarını istemiştir.

Bu haberde Arabistan’ın şimdiye kadar Afrika ülkelerinden Mısır, Moritanya, Senegal ve Çad gibi ülkeleri Doha konusunda kendi yanına çekmeyi başarmıştır.

Buna rağmen Tunus, Fas ve el-Cezayir gibi önemli Afrika ülkeleri bu hususta Suudilerin şantaj ve tehditlerine teslim olmayarak Katar konusunda tarafsız olduklarını bildirmiş ve bu krizin bir an sonlandırılmasını istemişlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.