Suudi Rejimi Terörizm İhraç Ediyor

  • 28 Aralık 2016
  • 1.232 kez görüntülendi.
Suudi Rejimi Terörizm İhraç Ediyor

Suudi Arabistan Rejimi binlerce Suudi vatandaşının terör örgütlerine üye olduklarını bildirdi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı yurt dışındaki terör örgütlerine mensup Suudi vatandaşları ile ilgili rakamları 2 bin 93 olarıak açıkladı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mansur Turki, yurt dışındaki 73 Suudi vatandaşının terör eylemlerine katılmak suçlamasıyla cezaevinde bulunduğunu açıkladı.

Ellerindeki bilgiye göre bölgenin çeşitli yerlerinde bulunan Suudi teröristlerin sayısını 2093 olarak açıklayan Mansur Turki, bunların yüzde 70’inin Suriye’de bulunduğunu söyledi.

Suriye ve Irak’taki yabancı teröristlerin büyük çoğunluğunu Suudi Arabistan ve Tunus vatandaşlarının oluşturduğu belirtilirken Suudi İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mansur Turki, Suriye’de 1540, Yemen’de 147, Afganistan ve Pakistan’da 31, Irak’ta ise sadece 5 Suudi teröristin bulunduğunu öne sürdü.

Mansur Turki, 297 Suudi teröristin akıbeti konusunda herhangi bir bilgi bulunmadığını belirtirken 2015 yılına ait verilere dayandırılan başka bir habere göre ise sadece IŞİD içerisinde dünyanın 86 ülkesine mensup 27 bin yabancı terörist bulunuyor ve bunların 2 bin 500’ünü Suudi vatandaşları oluşturuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.