Suudi Rejimi, Yemen’de katliamı sürdürüyor

  • 28 Ekim 2016
  • 980 kez görüntülendi.
Suudi Rejimi, Yemen’de katliamı sürdürüyor

Suudilerin Yemen’de yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırıda, çok sayıda Yemen halkı şehit oldu ve yaralandı.

Yemenli askeri bir kaynak, işgalci Suudi koalisyon uçaklarının Yemen’in Hamis Beni Saad bölgesinde yerleşim alanlarına düzenlediği saldırıda, çok sayıda kişinin şehit olduğunu ve yaralandığını açıkladı.

İşgalci koalisyon uçakları aynı zamanda, Yemen’in batısında bulunan uluslararası El-Hadide Havaalanına düzenlediği saldırıları da arttırdı.

Yerel bir kaynak, Yemen Ordusu ve Halk Güçlerinin Sana’nın dokuzuncu bölgesinde Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi kuvvetlerinin saldırılarının geri püskürtülmesinin ardından, aralarında üst düzey komutanların da bulunduğu 14 işgalcinin öldürüldüğünü ve 37 işgalcinin de yaralandığını açıkladı.

Öte yandan işgalci Suudi koalisyon savaş uçakları Sana’ın dokuzuncu bölgesi ve Beni Barik bölgesine düzenlediği saldırıları arttırdığını açıkladı. Bu uçaklar aynı zamanda Sana’nın doğusundaki Beni Huşeyş bölgesini ve Sarf bölgesindeki hava savunma üssünü bombaladığını belirtti.

Bu arada Yemen Ordusu ve Halk Güçleri ve işgalci Suudi koalisyon kuvvetlerinin desteklediği Abd Rabbuh Mansur hadi kuvvetleri arasında Taiz’in El-Zubab bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor ve bu çatışmalarla eş zamanlı olarak iki taraf arasında Heyfan’da da benzer çatışmalar yaşandı.

Yemen’in kuzeydoğusundaki El-Makhdere bölgesindeki bazı bölgelerin geri alınması operasyonlarında, Yemen Ordusu ve Halk Güçleri Mansur Hadi’ye bağlı kuvvetlerden birçok işgalciyi öldürdü ve yaraladı.

İşgalci Suudi koalisyon uçakları iki defa Yemen’in kuzeyindeki Cebel El-İbad bölgesindeki irtibat kanallarını bombaladı.

Askeri bir kaynak ta, işgalci Sudi koalisyon uçaklarının yanlışlıkla Mansur Hadi’ye bağlı kuvvetlerin araçlarını Yemen ve Arabistan ortak sınırında bombaladığını açıkladı.

Yemen Halk Güçleri ve Ordusunun tophane ve füze birimleri de Arabistan’ın saldırılarına cevap vermeye devam ederek, işgalci Suudi koalisyon kuvvetleri ve Mansur Hadi güçlerinin Arabistan’ın El-Hazra geçitlerindeki merkezlerini yerle bir etti.

Yemen’deki 72 saatlik ateşkes geçen hafta perşembe günü başladı ama ateşkes başladıktan birkaç dakika sonra, Suudi koalisyonu, Taiz’de Mecher El-Rai bölgesindeki yerleşim alanlarına saldırı düzenleyerek, ateşkesi ihlal etti ve nihayetinde bu ateşkesi iptal ettiklerini açıkladı. Cumartesi günü bu ateşkes sona erdi ve işgalci Suudi koalisyon kuvvetleri Yemen’in çeşitli bölgelerine saldırılarına yeniden başladı.

Suudi Arabistan bölgedeki bazı Arap ülkelerinin koalisyonu ile birlikte 26 Mart 2015’te Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’yi yeniden iktidara geçirmek için Yemen’e karşı saldırılarına başladı.

Yemen Sağlık bakanlığı yayınladığı yeni raporlarda, Suudi Arabistan’ın Yemen’e düzenlediği saldırılarda şehit olan ve yaralananların sayısının 27 bine ulaştığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.