Suudi rejimi Yemen’de katliamlarına devam ediyor

  • 15 Şubat 2018
  • 1.310 kez görüntülendi.
Suudi rejimi Yemen’de katliamlarına devam ediyor

Yemen’de bir güvenlik kaynağı, Suudi rejimi savaş uçaklarının Suudi savaş uçaklarının dün gece Yemen’in “Sarvah” bölgesine saldırması sonucu kadın ve çocuklardan ibaret 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.kaybetti.

El-Alem telvizyonunun bugün verdiği habere göre Yemenli güvenlik kaynağı ayrıca Suudi rejimi uçaklarının el-Hudeyde eyaletinde yer alan el-Carrahi mıntıkasına saldırısında da iki kadının daha öldüğünü bildirdi.

Suudi savaş uçaklarının Salı günü gecesi de Yemen’in “Taez” vilayetinde bulunan “El Salu” ilçesine yaptığı bombardıman saldırısı sonucu 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Saba’nın aktardığına göre, Suudi savaş uçaklarının dün gece Yemen’in “Taez” vilayetinde bulunan “El Salu” ilçesine yaptığı bombardıman saldırısı sonucu 7 vatandaş hayatını kaybetti. Bu doğrultuda da bir yerel kaynak, 7 kişinin yaşamını yitirdiğini onaylarken 1 vatandaşın da yaralandığını belirtti.

Sözü geçen kaynak ilaveten Suudi Arabistan’ın başında bulunduğu koalisyonun sivilleri hedef almasını şiddetli bir şekilde kınayarak tüm küresel yasalarla anlaşmalara ters olduğunu açıkladı.

Suudi rejimi geride bırakılan yaklaşık 3 yıldan beri kendisine destek sağlayan birkaç Arap ülkesiyle birlikte Yemen’i işgal etmeye başlamıştır. 3 senelik zaman dilimi süresince Yemen halkının binlercesi şehit düşüp veya yaralanırken bu ülkenin altyapılarında da ağır hasarlar meydana gelmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.