Suudi rejiminden Amerika’ya yalakalık

  • 07 Aralık 2016
  • 1.232 kez görüntülendi.
Suudi rejiminden Amerika’ya yalakalık

Suudi rejimi, Amerika yönetiminin siyasetlerini eleştiren meşhur bir Arabistanlı gazetecinin faaliyetlerini ve yazı yazmasını yasakladı.

Presstv’nin verdiği habere göre Suudi rejimi Amerika’ya yalakalığı ve hizmetlerinin devamında ABD’nin yeni seçilmiş başkanı Donald Trump’un İranla ilgili siyasetlerini ağır bir dille eleştiren el-Hayat gazetesi yazarı Cemal Haşakçı’yı, bundan böyle gazete yazı yazmak ve konferanslara katılmaktan men etti.

El-Arab el Arabistan kanalının müdürü de olan Haşakçı, bu ülkenin Trump tarafından gafil avlanmaya hazırlıklı olması gerektiğini bildirerek, arabistan’ın muhtemel her türlü girişe karşı koyabilmek amacıyla şimdiden bölgesel bir koalisyon arayışına girmesi gerektiğini bildirdi.

Bu Suudi yazar 10 Kasım tarihinde de Washington enstitüsünde yaptığı bir konuşmada Trum’un siyasetlerini eleştirerek, Trump’un Ortadoğu bölgesi ve özellikle de İranla ilgili tutumunun çelişkili olduğunu bildirmişti.

Bu Arabistanlı yazar ve gazetecinin faaliyetleri öyle bir ortamda yasaklanmaktadır ki Arabistan’ın resmi haber ajansı 19 Kasım tarihinde bu yazarın açıklamalarının tamamen kendini bağladığını ve Suudi rejiminin görüşlerini yansıtmadığını bildirmişti.

Bundan bir süre önce Suudi rejiminin Clinton’a destek verdiği ve hatta seçim kampanyasına büyük bağışlarda bulunduğuna dair ciddi haberler çıkmıştı.

Trump’un başkanlık seçimini kazanması ise Suudi rejimi yetkililerinin derin endişesine yol açmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.