Suudi rejiminin çöküşü yakındır

  • 02 Kasım 2015
  • 845 kez görüntülendi.
Suudi rejiminin çöküşü yakındır

İran ordusu kara kuvvetleri komutanı tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, bölgede son gelişmelerin, Suudi krallık rejiminin temellerinin sarsılması ve zayıflamasında etkili olacağını söyledi.

İRİB’in haberine göre, Tuğgeneral Purdestan, dün Mina faciasında  kara kuvvetleri personelinden hayatını kaybeden İbrahim  Movlevi’nin ailesiyle görüşmesinde  yaptığı açıklamada; Mina’da binlerce müslümanın kanının akıtılması faciasının gerçekte Suudi rejiminin  tedbirsizliği ve liyakatsizliğinin bir sonucu olduğunu belirterek, ‘Bu yıl Hac Merasimi sırasında  yaşanan facia ve  bölge gelişmeleri, Suudi rejiminin çöküşünü hızlandıracak gelişmelerdir’ dedi.

Bilindiği gibi 24 Eylül tarihinde Hac merasimi sırasında Suudi rejiminin yeterli tedbir almaması ve  Hac organizasyonundaki beceriksizliği sonucu Mina’da yaşanan izdiham faciasında çeşitli ülkelerden binlerce hacı hayatını kaybetmişti.

Suudi rejimi Müslümanlardan her hangi bir özür dileme girişiminde bile bulunmazken ve de merasimi organize etmedeki beceriksizliğini kabul etmezken, yaşanan  bu izdihamı, kaza ve kader olarak nitelemiş ve bu durum dünya Müslümanlarının sert itirazına neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.