Suudi rejiminin Yemen’e saldırısında binlerce okul yerle bir oldu

  • 25 Mart 2018
  • 1.051 kez görüntülendi.
Suudi rejiminin Yemen’e saldırısında binlerce okul yerle bir oldu

Yemen milli eğitim ve öğretim bakanlığı, Suudi rejiminin mart 2015’den beri Yemen’e yönelik saldırılarında 2640 okulun ve eğitim merkezinin tahrip olduğunu bildirdi.

El’Mesire kanalına göre, bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2640 okuldan 293’ünün tamamen  yıkıldığı ve kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Bu arada Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri Abdulmelik Bedreddin el’Husi, Yemen halkını, Suudi rejiminin Yemen’e saldırı başlattığı tarihin yıldönümünde  protesto gösterilerine katılmaya davet etti.

Pazartesi günü düzenlenecek olan protesto gösterisine bütün parti, gruplar ve halkın bütün kesimleri davet edildi. Bu arada bazı sivil toplum kuruluşları da Suudi rejiminin cinayetlerini kınamak için pazartesi günü  ülkenin dört bir yerinde protesto gösterilerine katılacaklarını bildirdiler.

Bu arada Suudi rejiminin el’Hadide eyaletine düzenlediği hava saldırısında 6 çocuk hayatını kaybetti. Suudi rejimi savaş uçaklarının Saide eyaletinde bir araca düzenlediği saldırıda da iki sivilin öldüğü anlaşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.