Suudi savaş uçakları bir kez daha Yemen’e yasak bomba yağdırdı

  • 24 Mayıs 2018
  • 1.180 kez görüntülendi.
Suudi savaş uçakları bir kez daha Yemen’e yasak bomba yağdırdı

Suudi saldırgan uçakları bir kez daha Sade vilayeti sınır kentinde yasak bombalar kullandı.

Fars Haber Ajansın bildirdiğine göre Suudi savaş uçakları bu sabah Sade vilayetinin Menbe kentinde sivil yerleşim bölgeleri ve tarlalara salkım bombaları ile saldırdı.
Menbe kentinde yerel bir yetkili yaptığı açıklamada, saldırının büyük maddi hasara sebep olduğunu, kalıntılarının ise vatandaşlara ve bölge sakinlerine büyük tehlike oluşturduğunu belirtti.
Arabistan dünyanın sessizliğinde Yemen halkını teslim almak için salkım ve fosfor gibi konvansiyonel olmayan silahlar kullanmasına rağmen şimdiye kadar şom hedeflerinin hiç birine ulaşamamıştır.
Amerika ve İngiltere yapımı salkım bombaların Arabistan’a satışı ve Yemenli sivillere yönelik kullanılması ise söz konusu bombaların 2008 yılında “salkım mühimmat sözleşmesi” uyarınca yasaklandığı halde gerçekleşiyor.
Suudi Arabistan elebaşlığındaki koalisyon güçleri Amerika’nın desteği ve BM’nin sessizliği sayesinde, müstafi cumhurbaşkan Abdrabe Mansur Hadi’yi tekrar iktidar yapmak bahanesi ile 2015 yılından itibaren Yemen’e kara, deniz ve havadan sıkı ambargo uygulayarak şimdiye kadar bu ülkeye yönelik hiçbir cinayetten çekinmemiştir. Yapılan saldırılar sonucu şimdiye kadar onbinlerce Yemenli ölüp yaralanmışken milyonlarcası da evlerini kaybederek mülteci duruma düşmüş, ülkenin altyapıları tamamen tahrip edilmiştir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.