Suudi Savaş Uçakları Yemen’de Yine Sivilleri Bombaladı

  • 09 Mart 2018
  • 1.054 kez görüntülendi.
Suudi Savaş Uçakları Yemen’de Yine Sivilleri Bombaladı

Müdahaleci Suudi Arabistan’a ait savaş uçaklarınca Sanaa’ya yapılan saldırıda 6 Yemenli şehit oldu. Suudi koalisyon savaş uçaklarınca Sanaa’nın Şemlan bölgesinde bir Yemenlinin evine yapılan saldırıda 2’si kadın 3’ü çocuk olmaz üzere toplam 6 kişi şehit oldu, 4 kişi de yaralandı.

Öte yandan Yemen’in firari cumhurbaşkanı Abdu Rebe Mensur Hadi taraftarları liderlerinden biri Yemen ordusu ve halk komiteleri ile el-Cef’da çıkan çatışmada öldürüldü.

Suudi savaş uçakları ayrıca Taiz’deki uluslararası havaalanını 2 kez bombaladı. Saldırının ardından Taiz’de Yemenli güçler ile Mensur Hadi taraftarları arasındaki çatışmalar devam etti.

Yemenli bir askeri kaynak konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Ordu güçleri ve halk komiteleri Mensur Hadi taraftarlarının Taiz’in batısında bulunan toplanma merkezini hedef aldı.

Yemenli güçler yaptıkları operasyonla Hadi taraftarlarının ülkenin güneyinde bulunan el-Şeznane bölgesine doğru ilerleyişini durdurmayı başardı. Bu operasyondan bir saat önce, Yemenli güçler Taiz ve Aden kentleri arasındaki bağlantı yolu üzerinde bulunan el-Hemam Dağının çevresinde Hadi taraftarlarına ait noktaya saldırı düzenlemişti.

Buna karşın Suudi savaş uçakları Yemen’in batısında bulunan el-Cerahi bölgesi çevresindeki dağların eteklerini bombaladı.

Suudi güçler tarafından Saade’nin Şeda ve Menbeh ilçelerine yapılan saldırılarda Yemenli bir kişi şehit oldu ve 3 kişi de yaralandı. Suudi güçler ayrıca yine Saade’de bulunan el-Gafur bölgesini roket ve havan topu ile hedef aldı.

Müdahaleci Suudi koalisyon savaş uçakları Yemen’in batısında bulunan Hacce ilçesindeki Harez ve Mida bölgelerini de 6 kez bombaladı. Saldırının ardından Yemenli güçlerce Suudi güçlerin Necran’daki el-Zaba askeri üssünü hedef alındı, saldırıda birçok Suudi asker öldü veya yaralandı.

Yemenli güçler ayrıca Suudi askerlerin Asir’deki Sebahtal dağının doğusunu da hedef aldı.

Suudi Arabistan 26 Mart 2015’te Yemen’in firari cumhurbaşkanı Abdu Rebe Mensur Hadi’yi tekrar iktidara taşıyarak ülkede hakimiyet kurmak amacıyla Yemen’e kapsamlı bir müdahale başlattı. Öyle ki Arabistan’ın sorumsuzca yaptığı saldırılar nedeniyle Yemen harabeye döndü ve binlerce günahsız sivil hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.