Suudi veliahd’in tutuklanmasıyla ilgili yeni bilgiler açıklandı

  • 12 Eylül 2017
  • 1.182 kez görüntülendi.
Suudi veliahd’in tutuklanmasıyla ilgili yeni bilgiler açıklandı

Arabistanlı Twitter fenomeni “Müçtehid”, Suud veliahdi Muhammed bin Selman’ın emriyle, eski Suud kralının oğlu prens Abdul Aziuz bin Fahad bin Abdul Aziz’in tutuklandığını ifşa etti.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre Suudi rejimi karşıtı Müçtehid, eski Suud kralının oğlu prens Abdul Aziuz bin Fahad bin Abdul Aziz’in tutuklanmasının sır perdesini ifşa ederek, Muhammed Bin Selman’a bağlı özel birliklerin Abdul Aziz bin Fahd’ın sarayına saldırarak onu tutukladığını ve belirsiz bir mekana aktardıklarını bildirdi.

Suudi Veliahdi’nin aile içinde bir temizlik hareketi başlattığını, muhalif bildiği tüm kişilere karşı savaş açtığını, karşıtlarını tutuklayarak hapse attığını belirten Müçtehid bu savaşın Muhammed bin Selman’ın en yakınlarına kadar uzadığını bildir.

Selman bin Abdul Aziz 21 Haziran 2017 tarihinde resmen kardeşi oğlu Muhammed bin Nayef’i veliahdlik görevinden azletmiş ve oğlu Muhammed bin Selman’ı veliahd olarak atamıştı. Bu olaydan sadece üç sonra 21 Suudi prensi kral Selman’a mektup göndererek bu karara karşı çıkmışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.