Suudi yetkili: Arabistan iflasın eşiğinde

  • 24 Nisan 2016
  • 778 kez görüntülendi.
Suudi yetkili: Arabistan iflasın eşiğinde

Arabistan veliahdi naibinin mali işler danışmanı Muhammed Alı Şeyh bu ülkenin 2017 yılına kadar büyük bir ihtimalle iflas etmiş olacağını bildirdi.

Arabistan veliahdi naibinin mali işler danışmanı Muhammed Alı Şeyh, Suudi rejiminin geçtiğimiz ilk bahar mevsiminde kendi dış kaynağını aşırı derecede tükettiğini ve mevcut yüksek harcamalarla bu ülkenin 2017 yılına kadar ancak dayanabileceğini ve yolun sonunda iflasın gözüktüğünü söyledi.

İMF gibi bazı uluslararası finans kuruluşlarının Arabistan’ın petrol fiyatlarının mevcut durumunda ancak beş yıl daha dayanabileceği tahmininde bulunduklarını, ama artık Arabistan’ın çok daha erken zamanda mali krizle yüzleşeceği sonucuna vardıklarını belirten Arabistan veliahdi naibinin mali işler danışmanı Muhammed Alı Şeyh, mevcut şartların devam etmesi durumunda 2017 yılında iflasın kaçınılmazı olduğunu belirtti.

Arabistan daha önce de ülke bütçesini %25 oranında kısmış ve ülkede büyük zamlara gitmişti.

Kral Salman’ın oğlu Muhammed bin Salman’ın yarın ülkede sosyal reformlar ve ekonomik daralma ile ilgili yeni bir plan açıklayacağı belirtilmekte.

Bu planlardan biri Suudi rejimi petrol devi ARAMCO’nun hisselerinden %5’i tekrar satışa sunulacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.