Suudiler, Savaşın Bitmesi İçin Tahran’dan Yardım İstemiş

  • 16 Eylül 2017
  • 1.344 kez görüntülendi.
Suudiler, Savaşın Bitmesi İçin Tahran’dan Yardım İstemiş

El Cezire’nin bildirdiğine göre S. Arabistan Yemen savaşının en sıcak günlerinde İran İslam Cumhuriyeti yetkililerinden yardım ve arabuluculuk talebinde bulunmuş.

 Yemen’de köşeye sıkışan S. Arabistan rejimi, başka ülkeleri İran’la ilişki kurmakla suçlarken İran İslam Cumhuriyeti yetkililerinden yardım ve arabuluculuk talep etmiş..

İran İslam Cumhuriyeti Meclis Başkanlığı Danışmanlığı görevini yürüten Emir Abdüllahiyan, yaptığ açıklamada, Yemen savaşının en çatışmalı günlerinde bir heyetin ülkeye gelerek Tahran yetkililerinden savaşın sona erdirilmesi için yardım talep ettiğini açıkladı. Ancak Abdüllahiyan, gelen heyetin Suudi yetkililer mi yoksa başka bir ülkeden gelen heyet mi olduğuna açıklık getirmedi.

Abdüllahiyan, Suudi yetkiillerin Yemen’de savaşarak istediği hedefe ulaşamayacağını anladığını bu yüzden İranlı yetkililerden Husilerle aralarında gizli bir kanal oluşturulmasını istediğini söyledi. Kaynaklar, Abdüllahiyan S. Arabistan’ın talebinin ne zaman olduğunu ifade etmese de kaynaklar, bu talebin savaşın başlamasından bir yıldan fazla bir zaman geçtikten sonra gerçekleştiğini ifade ediyor.

S. Arabistan Dışişleri Bakanı 2015 yılında Yemen’de koalisyonun savaşa gireceğini ilan ettiğinde savaşın birkaç ay içerisinde neticeleneceğini açıklamıştı. Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen savaş sona ermediği gibi Suudiler, Tahran’dan yardım talebinde bulunma noktasına geldiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.