Suudilere çağrı: Trump’ın ‘inek’ muamelesini kabul etmeyin

  • 26 Kasım 2018
  • 1.281 kez görüntülendi.
Suudilere çağrı: Trump’ın ‘inek’ muamelesini kabul etmeyin
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Suudi Arabistan’a çağrıda bulunarak “Trump’ın ‘inek’ muamelesini kabul etmeyin” dedi.

Tahran’da düzenlen Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’nda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suudi Arabistan yönetimini ABD’yle sürdürdüğü ilişkileri nedeniyle ağır sözlerle eleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan’la ilgili “Bu ineğin sütünü sağmalı” ve “Biz olmazsak iki hafta bile dayanamazlar” dediğini belirten Ruhani, “Sizi yağmalayan bu adamdan en azından görünürde de olsa size saygı göstermesini isteyin. En azından efendinizden sizin için sürekli kullandığı hakaretleri kabullenmeyin” dedi.

Suudi Arabistan yönetimine, “Kaynaklarınızı hediye edecek kadar ABD’ye ne ihtiyacınız var? Bölgede kim sizin düşmanınız?” diye soran Ruhani, “Biz tüm gücümüzle terörizme, saldırganlara ve süper güçlere karşı Suudi Arabistan halkının çıkarlarını savunmaya hazırız. (ABD’nin yaptığı gibi) sizden 450 milyar dolar da istemiyoruz. Size hakaret de etmiyoruz.İran’la ilgili kulağınıza fısıldanan yersiz sözlerden korkmayın. İran, korkulacak ülke değil, asıl süper güçlerden korkun. Biz sizin kardeşiniziz ve yanındayız” diye konuştu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.