Suudilerin Yemen Halkı Aleyhindeki Cinayetlerini Durdurması ve Silah Yaptırımına Tabi Tutulması Çağrısı

  • 01 Kasım 2020
  • 831 kez görüntülendi.
Suudilerin Yemen Halkı Aleyhindeki Cinayetlerini Durdurması ve Silah Yaptırımına Tabi Tutulması Çağrısı

İran İslam Cumhuriyeti İnsan Hakları Örgütü Gençlik Yapılanması Suudilerin silah yaptırımlarına tabi tutulması ve Yemen halkına karşı cinayetlerini durdurmasını istedi.

 İran İnsan Hakları Örgütü Gençlik  Yapılanması genel sekreteri Emin Ensari   BMT Genel Sekreteri  Antonio Guterres’e silahsızlanma haftası dolayısı ile yazdığı mektubunda  şu açıklamalara yer verdi:”  Suudi Arabistan hükümeti   Batılı devletlerin de destekleri ve  silahlandırması ile  sivilleri hedef alıp  sivil ve asker ayırmadan savaş suçları işlemektedir. ”

İranlı yetkili   uluslararası adli mahkemelerin olmasından dolayı  bu tür suçları işleyenlerin  yargılanması ve cezalandırılması imkanının var olduğuna değinerek şöyle bir hatırlatmada da bulundu: ” Mazlum Yemen halkı    BMT özellikle de Güvenlik Konseyi’nin erkanları tarafından siyasi olarak da desteklense  bu cinayetleri işleyenler, talimatlarını verenler ve onlara yardımcı olanlar hususunda uluslararası adli adalet de hayata geçecektir. ”

Ensari ayrıca  BMT Genel Sekreterinden   suçsuz Yemen halkının haklarını savunma yönündeki çalışmalarını pekiştirmesini ve bu teşkilatın kapasitelerinden yararlanarak  bölgeye insani yardım ulaştırmasını istedi.

25 Mart 2015’ten beri Yemen; Suudi Arabistan ve BAE tarafından hava saldırıları ile  hedef alındı ve böylece uzun süreli bir savaş başladı.

24 ila  30 Ekim arası ise silahsızlanma haftası olarak bilinmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.