Tacikistan, İran’dan Yeni Yatırımlar Bekliyor

  • 12 Haziran 2015
  • 900 kez görüntülendi.
Tacikistan, İran’dan Yeni Yatırımlar Bekliyor

İran enerji Bakanı Hamid Çitçiyan Tacikistan’ı ziyaret etti ve Tacik yetkililerle iki ülke arasındaki iktisadi ilişkileri özellikle su ve elektrik alanlarında geliştirmeye görüştü.
Bakan Çitçiyan Tacikistan enerji ve ekonomi bakanlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman’la da ikili ilişkileri geliştirmeyi ele aldı. Görüşmede Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman ülkesinin İran ile enerji üretimi, nakliyecilik altyapılarını geliştirme projeleri ve siyasi ve kültürel ilişkileri geliştirmeyi olumlu karşıladığını belirterek, bu alanlarda işbirliğinin bir an önce gelişmesini diledi. Cumhurbaşkanı Rahman, İran ile Sengtudeh 2 hidro elektrik santrali inşaatı alanında yapılan ortak çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek İran’dan Tacikistan’da yeni santrallerin inşaatında yatırım yapmasını beklediklerini ifade etti.

İran enerji Bakanı Hamid Çitçiyan uluslararası “Hayat için su” zirvesine katılmak üzere Tacikistan’a gitmişti. Bakan Çitçiyan BM öncülüğünde dünyanın 80 ülkesinden Başbakan, Başbakan yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve su ve enerji Bakanı düzeyinde katılımın gerçekleştiği zirveye katıldı.
Zirve 9 Haziran Salı günü Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.