Tahran-Ankara’nın işbirliği, bölücü komplolarını etkisizleştirir

  • 05 Ekim 2017
  • 1.150 kez görüntülendi.
Tahran-Ankara’nın işbirliği, bölücü komplolarını etkisizleştirir

İran’ın Ankara Büyükelçisi; Tahran ve Ankara’nın askeriye ve savunma alanında işbirliğinin, bölgede bölücü komploları etkisizleştirmek için bir garanti olabileceğini kaydetti.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Tahiriyanferd bugün İSNA’ya yaptığı açıklamada; İran ve Türkiye’nin bölgede denge ve sebat oluşturma noktasında büyük kapasiteye sahip olduğunu belirterek, bölge ülkelerini parçalamaya ilişkin Siyonist projenin ortaya çıkarılmasının Tahran ile Ankara ilişkilerinin önemini daha da arttırdığını vurguladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin düzenlediği ayrılık referandumuna dikkat çeken Büyükelçi Tahiriyanferd; bu referandumun grupsal çıkarlar çerçevesinde ve bölgenin ulusal çıkar ve güvenliğine aykırı olduğunu ve Siyonistler’in mali yardımı ve koordinasyonu ile bölgenin istikrarsızlığını bozmak amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

Tahiriyanferd, İran’ın ilkeli politikasının bölücü girişimleri reddetmeye dayalı olduğunu ifade etti, İran, Irak ve Türkiye’nin uluslararası camianın yanında bölücü planlara karşı çıkma ve terörizmle mücadelede ortak politikaya sahip olduklarını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.