Tahran bugün İİT Parlamento Birliği Konferansı’na ev sahipliği yaptı

  • 16 Ocak 2018
  • 914 kez görüntülendi.
Tahran bugün İİT Parlamento Birliği Konferansı’na ev sahipliği yaptı

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Parlamento Birliği Konferansı bugün başkent Tahran’da İslam ülkelerinden 40’a yakın parlamento başkanları, başkan yardımcıları, temsilcileri ve heyetlerinin katılımıyla düzenlendi.

İran Meclis Başkanı Laricani, 13. İİT Parlamento Birliği Konferansı’nın resmi açılış töreninde yaptığı konuşmada, İslam dünyasının bugün tüm İslam ülkelerinin yakın işbirliğine muhtaç olduğunu bildirdi.

Laricani konuşmasında İslam ülkelerinin geçtiğimiz yıl yaşadığı büyük sorunlara işaretle, Filistin komitesinin Amerikalılar’ın Kudüs ile ilgili maceralarının ardından Tahran’da acil olarak toplandığını, bunun İslam ülkeleri parlamento birliğinin Kudüs için büyük önem verdiğini gösterdiğini kaydetti.

İslami Şura Meclisi Başkanı, Tahran’da düzenlenen konferanstan ülkelerin güvenliğine zarar veren terörizm ve herkesin kaygı duyduğu Filistin meselesi ile ilgili iyi sonuçların çıkmasını temenni etti.
İslam’daki insan hakları konusunun da oturumda ele alındığını açıklayan Ali Laricani, ülkelerin gelişimi üzerinde kadın ile aile meselesinin çok etkili olduğuna da dikkati çekti.
İslam ülkelerinin ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için mekanizmaların kurulması zaruretine vurgu yapan Laricani, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Konferansı’nda İslami insan hakları ile ilgili iyi konuların ele alındığını söyledi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.