Tahran cuma hatibi: ABD’nin Suriye’ye saldırısı Amerikalıların vahşiliğinin bir daha gösterdi

  • 20 Nisan 2018
  • 1.016 kez görüntülendi.
Tahran cuma hatibi: ABD’nin Suriye’ye saldırısı Amerikalıların vahşiliğinin bir daha gösterdi

Tahran Cuma Namazı Hutbeleri’nde konuşan Hüccet’ül İslam Kazım Sıddıki, Batı’nın yaptığı Suriye saldırısını eleştirerek, Filistinliler başta olmak üzere direniş güçlerine önemli bir mesaj gönderdi.

Tahran Cuma Namazı Hutbeleri’nde konuşan Hüccet’ül İslam Kazım Sıddıki, ABD, Fransa ve İngiltere’nin yaptığı Suriye saldırısını eleştirerek, “Bu güçler, küresel kriterlere aykırı olan saldırı girişimi vasıtasıyla kendi elleriyle vahşi yüzlerini tüm dünyaya yeniden göstermiş oldular, hiçbir şeye aldırmayan bunların ne dini var, ne uygarlığı ve ne de yasası. Sahip oldukları tek mantık ise güç kullanma düşkünlüğü, zorbalık” ifadelerini kullandı.

Tahran cuma namazı hatibi Hüccet’ül İslam Sıddıki sözlerini devamında, ”Bunlar direniş ekseninin var olduğundan dolayı gayet öfkeliler, zira DEAŞ aracılığıyla bölgeyi kontrol altında tutmaya çalışıyorlardı fakat yenilerek hiçbir sonuca varamadılar. Bununla birlikte Trump’ın ırkçı İsrail’in başkentinin Kudüs’e taşınacağına yönelik dile getirdiği iddialarının ardından tüm Filistin halkının birleşmesi, direniş ekseninin güçlü olduğunu gösterdi.” dedi.

Tahran Cuma Namazı Hatibi konuşmalarının devamında, ”ırkçı İsrail’in Filistinlilere istediği belayı yağdırma dönemi artık sona ermiştir; İran’daki İslam İnkılabı dolayısıyla herkes yepyeni bir can aldı ve biz burada Filistin halkına yaptıkları direniş hareketine yılmadan devam etmesi mesajını vermek istiyoruz, çünkü zafer çok yakındır. Allah’ın isteğiyle sulta düzeninin olmadığı bir ortamda Mescid-i Aksa’da namaz kılınacak.” dedi.

Tahran cuma namazı hatibi, terör rejimi İsrail’in özellikle de ‘Toprak Günü’nde, 30 mart tarihinde  Gazze halkına yönelik cinayetlerini kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.