Tahran Cuma Hatibi: Emperyalizmin kendi hedeflerine ulaşmak için İslam ümmetinden yararlanmasına izin vermemeliyiz

  • 01 Ocak 2016
  • 845 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Hatibi: Emperyalizmin kendi hedeflerine ulaşmak için İslam ümmetinden yararlanmasına izin vermemeliyiz
Tahran Cuma Namazı Hatibi, İslam İnkılabı’nın misyonunu alimlerin tecrübelerinden öz İslam’ı tanıtmak ve İslam medeniyetinin gelişmesi için yararlanmak olduğunu ifade etti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi Hüccetül-İslam Kazım Sıddiki, bölgedeki krizler ve İslam ülkelerindeki katliam ve akan kana işaretle, emperyalizm dünyasının kendi sultacı hedeflerine ulaşmak için İslam ümmetinde insanlığın yaralamasına izin vermemek gerektiğini belirtti.

Hüccetül-İslam Sıddiki, İran İslam Cumhuriyeti’nin tevhit ve İslam ahlakını esas alan büyük medeniyeti inşa etmek için İslam dünyasındaki bütün imkanlardan yararlanmak peşinde olduğunu ifade etti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi, 2009 yılında İran’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yaşanan olaylara işaretle, düşmanların İslam İnkılabı’na darbe vurmak için bunu bir fırsat olarak kullanmaya çalıştığını, ABD ve İngiltere’nin İran halkını devrimden uzaklaştırma planının İran halkının 30 Aralık 2009’daki basireti ile etkisizleştirildiğini ve İslam İnkılabı’nın izzetinin bir kez daha dünyaya gösterildiğini kaydetti.

Hüccetül-İslam Sıddiki, Şubat 2016’da İran’da yapılacak İslami Şura Meclisi ve Bilgeler Meclisi seçimlerine işaretle, İslami Şura ve Bilgeler Meclisi’ne İran’ın ilerlemesi ve kalkınmasını isteyenlerin girmesi gerektiğini, bu önemli olayın tahakkuku için İran halkının en iyi seçeneği tercih etmeleri için uyanık olması gerektiğini belirtti.

Nijerya ordu birliklerinin İslam Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zakzaki’nin Zaria’daki evi ve birkaç Hüseyniye’ye düzenlediği saldırılara da temas eden Tahran Cuma Namazı Hatibi, bu saldırıları kınadı, Nijerya’da masum insanların akan kanının asla çiğnenmeyeceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.