Tahran Cuma imamı: İran’ın bilimsel ilerlemesi, batıyı endişelendiriyor

  • 04 AÄŸustos 2017
  • 1.065 kez görüntülendi.
Tahran Cuma imamı: İran’ın bilimsel ilerlemesi, batıyı endişelendiriyor

Tahran Cuma imamı başta Amerika olmak üzere batılı ülkelerin, İran’ın uydu taşıyıcı Simorg roketinin başarılı denemesine tepkilerinin, onların İran’ın bilimsel ilerlemesi ve batıya bağımlı olmamasından olduğunu söyledi.

Tahran geçici Cuma imamı Ayetullah Muhammed İmami Kaşani bu haftaki Cuma namazı hutbelerinde İslam inkılabı zaferinden önce düşmanın İran için mezarlıktaki sessizlik ve güvenliğini istediğini, gençlerin ilerlemesi ve hareketlenmesini istemediğini belirtti.
Düşmanların Müslüman ülkelerin ilerlemesini istemediğini belirten Tahran Cuma imamı, İmam Humeyni’nin –ra- İran’da gelişme yaşattığını, bu yüzden şimdi düşmanın İslam inkılabı rehberinin de belirttiği gibi, bilimsel bir deneme için yaygara koparttığını söyledi.
Ayetullah İmami Kaşani ayrıca İranlıların Mescid-i Haram’a gitmelerine işaretle, İslam inkılabı rehberinin de vurguladığı gibi izzet, refah ve güvnelik ile beraber kapsamlı bir hac yapmalarını umut etti.
İslami İran cumhurbaşkanının tenfiz törenine de değinen Ayetullah Kaşani, İran’ın islami düzeninde halka hizmet etmenin değerli bir iftihar olduğunu zira halkın her zaman düşmana karşı durarak direndiğini söyledi.
Ayetulllah Muhammed İmami Kaşani ayrıca birinci Cuma hutbede, ehlibeyt imamlarından 8.si İmam Rıza’nın –as- islami uygarlık ve şii kültürünü tanıtmada eşsiz rolü olduğunu belirterek, İmam Rıza’nın –as- kutlu veladet gününü tebrik etti ve Allah’a tevekkül etmek ve işleri O’na maslahatına bırakmanın, insanın yücelmesi ve gelişmesine sebep olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.