Tahran Cuma imamı: Müslüman milletlerin Amerika ve Siyonist rejimin komplolarına karşı vahdet ve birlikteliklerini korumaları gerek

  • 25 Temmuz 2015
  • 757 kez görüntülendi.
Tahran Cuma imamı: Müslüman milletlerin Amerika ve Siyonist rejimin komplolarına karşı vahdet ve birlikteliklerini korumaları gerek

Tahran Cuma imamı, bölgede yaşanan güvenlik olaylarında duyduğu endişeyi açıklayarak, Amerika’yı bölge ülkelerini parçalamaya çalışmakla suçladı.

Tahran geçici Cuma imamı hüccet-ül İslam Kazım Sıddiki Amerika’nın, Suriye, Yemen ve Irak’ı parçalamaya çalıştığının altını çizerek, Amerika’nın tüm bu zulüm ve sahtekârlıkları Siyonist İsrail’i desteklemek amacı ile yaptığını belirtti.

Hüccet-ül İslam Sıddiki İran İslam cumhuriyetinin her zaman halkın oyları sonucu göreve gelen hükümetlere destek verdiğine işaretle, Amerika’nın çeşitli komplolarla her zaman bölgenin Müslüman ülkelerine kriz dayattığını ve silahlarını halkçı olmayan hükümetlere vererek bölgeyi güvensizleştirdiğini söyledi.

Tahran geçici Cuma imamı Müslüman milletlerin Amerika ve Siyonist rejimin komplolarına karşı vahdet ve birlikteliklerini korumaları gerektiğini söyledi.

Viyana müzakerelerinde İran nükleer getirilerine de işaret eden hüccet-ül İslam Kazım Sıddiki, müzakerecilerin, nükleer kapsamlı eylem planının tüm boyutlarını ve muhtemel hasarlarını halka açıklamaları gerektiğini, ulusal güvenlik yüksek konseyinin de anlaşma metninin incelemesi ile sorumlu olduğunu ifade etti.

Tahran Cuma imamı, nükleer anlaşmanın ardından, İran ve Amerika arasında ilişkilerin kurulmasına dair bazı açıklamaları reddederek, İran İslam cumhuriyetinin dünya müstekbirlerine karşı durduğunu, adalet ve zülüm arasında uzlaşmanın mümkün olmadığını belirtti.

Hüccet-ül İslam Sıddiki Viyana nükleer getirileri ardından bazı Amerikalı yetkililerin lafazanlıkları ile ilgili de, “Onlar anlaşmanın ardından İran halkını teslim aldıklarını iddia ettiler, fakat dünya biliyor ki İran halkı son 36 yılda Amerika’ya karşı güçlü bir şekilde direnmiş ve asla onların aşırı taleplerine teslim olmadığını biliyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.