Tahran Cuma İmamı: Suudi rejimi şeriat mahkemesinde yargılanmalı

  • 06 Nisan 2018
  • 928 kez görüntülendi.
Tahran Cuma İmamı: Suudi rejimi şeriat mahkemesinde yargılanmalı

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.
Bu haftaki Tahran Cuma Namazı Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi’nin imamlığında eda edildi.

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Hatemi, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, son günlerde Siyonist Rejim ablukası altındaki Gazze Şeridi’nin sınır bölgelerinde yaşanan olaylara işaret ederek, “Filistinlilerin düzenlediği Büyük Dönüş Yürüyüşleri’nde Siyonist askerlerinin gerçek mermi ile müdahale etmesi sonucu en az 20 Filistinli şehit düşerken 1000 Filistinli yaralandı” dedi.

Ayetullah Hatemi, sözlerine şunları da ekledi: Gerçek şu ki, Siyonistlerin barbarlığı özünde olduğu için bu cani ejime tepki de zorbalıktan başka bir şey olmamalı. Filistinli mücahitleri destekleme konusunda İslam İnklabı Rehberi’nin kayda değer mesajı da bu gerçeğe işaret etmektedir.

Bugün Siyonist Rejim’le müzakerenin gündeme taşınmasının stratejik bir hata olduğunu belirten Ayetullah Hatemi, “İslam dünyası Siyonistlerin suçlarına karşılık vermek zorunda; zira Müslümanlık ve Araplık bunu gerektirir” değerlendirmesini yaptı.

Ayetullah Hatemi, Siyonist bir askeri yetkilinin ileri sürdüğü “Yıl sonuna kadar Hizbullah’a saldıracağız” şeklindeki iddiaya dair, “Bugün Hizbullah Hareketi eskisinden çok daha güçlü. Siyonistlere sesleniyorum: Eğer Tel Aviv ve Hayfa’nın yerle bir olmasını istiyorsanız, bunu deneyebilirsiniz” ifadesini kullandı.

Bu bağlamda Ayetullah Hatemi, şunları kaydetti: İnkılap Rehberi geçenlerde Siyonist Rejim’in 25 yıl sonrasını göremeyeceğini açıklamıştı. Belki de Allah’ın iradesiyle, onlar bir delilik yaparak rejimin bu zamandan önce çökmesine neden olur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.