Tahran Cuma Namazı Hatibi: ABD’nin Devrim Muhafızları’na karşı kararı uluslararası kuralların ihlalidir

  • 12 Nisan 2019
  • 1.320 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı Hatibi: ABD’nin Devrim Muhafızları’na karşı kararı uluslararası kuralların ihlalidir

Tahran Cuma Namazı geçici hatibi Ayetullah Muhammed Ali Muvehhedi Kermani, ABD’nin bir ülkenin resmi bir teşkilat ve gücü olan Devrim Muhafızları’na karşı hasmane ve aptalca kararının uluslararası kurallar ve ilkelere aykırı olduğunu belirtti.

Devrim Muhafızları üniforması giyen Ayetullah Muvehhedi Kermani bu haftaki Tahran Cuma Namazı hutbelerinde, ABD’nin Devrim Muhafızları’nı sözde terör listesine alma kararını kınayarak, ABD Başkanı Donald Trump’ın bu kararının Batı Asya bölgesinde durumu daha karmaşık hale getirdiğini kaydetti.

Tüm dünya milletlerinin ABD’nin bizzat teröristleri türettiğini bildiğini söyleyen Tahran Cuma Namazı hatibi, dünya ülkelerinin ABD’nin Devrim Muhafızları’na karşı kararının Washington’un bu girişimin fiyasko vereceğini ifade etti.

ABD’nin Devrim Muhafızları’na karşı öfkesinin nedenlerine dikkat çeken Tahran Cuma Namazı Hatibi, bu halk gücünün bölgede ABD destekli teröristleri yenerek, Washington’un Batı Asya’daki politikalarını hezimete uğrattığını belirtti.

ABD’yi terör örgütlerinin esas kaynağı olarak niteleyen Ayetullah Muvvehedi Kermani, ABD’nin Batı Asya bölgesindeki yenilgilerinin Trump’ı çıldırttığını, Trump’ın aralık 2018’de Irak’a gizlice gerçekleştirdiği ziyaretinin ABD’nin bölgede zillete düştüğünü gösterdiğini vurguladı.

Tahran Cuma Namazı Hatibi, Devrim Muhafızları’nın sağlam bir dağ gibi İslam İnkıalbı’nın kazanımlarını koruduğunu belirterek, Devrim Muhafızları’nın kendi füze gücüyle her zaman irade ederse, Tel-Aviv’i yerle bir edebileceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.