Tahran cuma namazı hatibi: Amerika İran milletinin asıl düşmanıdır

  • 17 Haziran 2017
  • 1.254 kez görüntülendi.
Tahran cuma namazı hatibi: Amerika İran milletinin asıl düşmanıdır

Tahran’da bu hafta cuma namazını kıldıran Ayetullah Muhammed Ali Muvahhidi Kirmani, ”Amerika İran milletinin asıl düşmanıdır” dedi.

Ayetullah Muvahhidi Kirmani, İslam, Kur’an ve İslam Cumhuriyeti’nin, Amerika ve  düşmanlar karşısında en iyi dayanak olabileceğini söyledi.

Tahran cuma namazı hatibi,  İran’ın milli çıkarlarının, İran milletinin kimliğiyle tezad içermediği zaman uygunluk kazanacağını belirterek, ”düşmanlara karşı güvenmemek ve onlara iyi niyetle bakmamakla ve de genç  yetenekli insanlardan yararlanmak ve ekonomiyi güçlendirmek suretiyle düşmanların baskıları karşısında durulabilir” dedi.

Tahran cuma namazı hatibi Ayetullah Muvahhidi Kirmani, İslami bir düzende  sahip olunması gereken özellikleri de hatırlatarak,  Hz. Ali(S)’nin, Malik Eşter’e yazdığı mektupta İslam hükümetinin kurulması için gerekli olan özellikleri birer birer açıkladığına işaretle, ”bunları biz de uygulamalıyız” dedi.

Ramazan ayının İslam’daki özel yeri ve müslümanlar için önemine vurgu yapan Ayetullah Kirmani,  ayrıca Hz. Ali'(S)nin şehadetinin yıl dönümüne de işaretle, ”İmam Ali, dünyada en iyi beşerdi ve bütün herkesin ona ihtiyacı var, sadakat ve fazilet onun en önemli özelliğidir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.