Tahran Cuma Namazı Hatibi: İran halkı, cihatta İmam Ali -as-ı izliyor

  • 30 Mart 2018
  • 979 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı Hatibi: İran halkı, cihatta İmam Ali -as-ı izliyor

Tahran Cuma Namazı İmamı, İran halkının Ehl-i beytin 1. İmamı Hazret-i Ali -as-ı cihatta izleyerek emperyalizm düzeni karşısında durarak, muzaffer olduğunu vurguladı.

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Muvahhidi Kirmani, İran yapımı ürünlere destek verme konusunda önemli ifadelerde bulundu.

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Muvahhidi Kirmani, Hz. Ali’nin (a.s) mübarek doğum gününü kutlayarak, “Yeni yılın İranlı ürünlere destek olarak isimlendirildiğinden dolayı şunu bilmeliyiz ki ülke içinde üretilen ürünlerin satın alınması vasıtasıyla ekonomimiz takviye edilir ve alıcılar ise bu tarz alışveriş ile İran’ın ekonomik kalkınmasında katkıda bulunabileceklerini hissetmeliler. Öte yandan da yabancı ürünlerin bu konuda ne kadar zarar verici olduğunu farketmeliler” ifadelerinde bulundu.

Ayetullah Muvahhidi, sözlerini şöyle sürdürdü: Yetkililerimizle üreticiler de bu konuda ürünlerin kalitesini arttırarak yabancı yapımı ürünlerle rekabete girmeli ve doğal olarak böyle yaptıkları zaman, kaçak imalatın oranı da giderek düşmeye başlayacaktır. Bu alanda herkesten önce yetkililerle yöneticilerimiz devreye girip İran yapımı ürünleri satın alma yoluyla desteklemeliler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.