Tahran Cuma Namazı Hatibi: İran, her türlü olası tehdide ağır cevap verir

  • 31 Mart 2017
  • 959 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı Hatibi: İran, her türlü olası tehdide ağır cevap verir

Tahran Cuma Namazı Hatibi, İran İslam Cumhuriyeti’nin her türlü tehdit karşısında direneceğini ve her türlü olası saldırıya, karşı tarafı pişman edecek ağır ve güçlü bir şekilde karşılık vereceğini belirtti.

Ayetullah Seyyid Ahmet Hatemi bu haftaki Tahran Cuma Namazı hutbelerinde, İran İslam Cumhuriyeti nizamı ve bağımsızlığının tehdide maruz kalmadığı sürece, İran’ın doğrudan çatışmaya girmeyeceğini vurguladı.

Ayetullah Hatemi, Batı’daki İranofobi projesine işaretle, Batı’da ve Ortadoğu bölgesinde bazı ülkelerce İranofobi projesinin yürütülmesinin, yeni bir konu olmadığını, bunun İran’da İslam ve adalet hakimiyetinden kaynaklandığını belirtti.

Suudi Arabistan’ın Yemen’deki cinayetleri ve masum Yemenlileri katliam etmesine de değinen Tahran Cuma Namazı Hatibi, Yemen’deki bunca katliamın sürme nedeninin, Amerikan ve Avrupa kaynaklı silahların Suudi Arabistan’a gönderilmesi ve uluslararası camianın sessiz kalması olduğunu, bu konunun insan hakları hamilerinin dosyasını daha da karanlık kıldığını kaydetti.

ABD’nin önceki Başkanı Barak Obama’nın İran’a karşı benzersiz yaptırım uygulanması sözlerine işaret eden Ayetullah Hatemi, ABD yaptırımlarına karşı en etkin mücadele yolunun, İslam İnkılabı Rehberi’nin buyurduğu gibi, direniş ekonomisi politikalarını uygulamak ve ekonomide hazırlıklı olmak olduğunu vurguladı.

Tahran Cuma Namazı Hatibi, ayrıca “12 Ferverdin İran İslam Cumhuriyeti” gününü, İran’da dini demokrasinin perçinlendiği gün olarak niteledi, İran halkının bu gün İslam Cumhuriyeti nizamına evet oyu vererek, İran’da İslamiyet ve Cumhuriyet’e kimlik kazandırdığını ifade etti.

Tahran Cuma Namazı Hatibi, 19 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek kent ve köy İslami Şuralar ile cumhurbaşkanlığı seçimlerine halkın yoğun şekilde katılım göstermesini, önemli bir mesele olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.