Tahran Cuma Namazı Hatibi: Terörist Örgütler Batılıların Bir Ürünüdür…

  • 09 Ocak 2015
  • 735 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı Hatibi: Terörist Örgütler Batılıların Bir Ürünüdür…

Tahran Cuma namazı geçici hatibi Ayetullah Ahmed Hatemi, bugün kıldırdığı Cuma namazında okuduğu hutbede başta Fransa’daki terör saldırısı olmak üzere bölge ve dünya meselelerine temas etti.

Ayetullah Ahmed Hatemi Bahreyn’de dikta rejimin barışçı gösterilerde ve en temel haklarını haykıran halka yönelik şiddet içeren girişimlerini kınayarak, bu şiddetin bir an önce durdurulması çağrısında bulundu.

Ayetullah Hatemi, okuduğu hutbede, Bahreyn’de birkaç yıldır halk haklarını almak için barışçı gösteriler düzenlediklerini belirterek, zira bu zamana kadar Bahreyn halkının gösterilerde şiddete gitmediklerini zira Bahreyn halkının bu zamana kadar gösterilerini barışçı olarak sürdürdüğünü ama bunun aksine Bahreyn rejiminin barışçı gösterileri şiddet kullanarak kana buladığını söyledi.

Hz. Muhammed’in (S) sadece müslümanlar değil belki diğer semavi dinlerin takipçileri arasında da büyük sevgi ve saygı ile anıldığını belirten Ayetullah Hatemi, “Dünyada en çok tercih edilen isim Muhammed ismidir ve hatta bir çok gayri müslim bile bu adı seçmektedir” dedi.

Fransa’daki terör saldırısını da kınayan Ayetullah Hatemi, bu teröristlerin bizzat batı ve işbirlikçileri tarafından oluşturulduklarını belirterek, Suriye, Irak, Yemen, Pakistan ve Afganistan gibi ülkelerde masum insanların Fransa’da olduğu gibi şiddet yanlısı aşırıcı gruplar ve onların destekçisi dış güçler tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Ayetullah Hatemi, terörist grupların perde ardının incelendiğinde bunlara silah verenlerin Amerika ve İngiltere gibi yabancı ülkeler ile onların bölgedeki bazı müttefiklerinin olduğunun görüldüğünü söyleyerek teröristlerin batılıların bir ürünü olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.