Tahran Cuma Namazı İmamı: Müslümanlar, Myanmar rejimine karşı ayağa kalkmalı

  • 08 Eylül 2017
  • 1.208 kez görüntülendi.
Tahran Cuma Namazı İmamı: Müslümanlar, Myanmar rejimine karşı ayağa kalkmalı

Tahran Cuma Namazı Hatibi, Müslüman milletlerin Myanmar rejiminin cinayetlerine karşı ayağa kalkması gerektiğini belirterek, küresel toplumun bu olaylarada sessiz kalmasının gayet şaşırtıcı olduğunu bildirdi.

Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla dünya üzerindeki tüm Müslümanları kutlayan geçici Tahran Cuma Namazı Hatibi Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, Myanmar hükümetinin bu ülkede yaşayan Müslümanlara karşı yaptığı cinayetlerine işaret ederek, “Allah’tan Myanmar hükümetinin devrilmesini talep ediyorum, zira yaptığı cinayetlerde çocukların kafalarını kesiyorlar, kadınlarla erkeklerin kafalarını kesiyorlar, çocukları diri diri yakarken insani yardımların ulaşılmasını da engelliyorlar. Dünyadaki basın kuruluşları da kimsenin bu olaylardan haberdar olmaması için sansür girişiminde bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

İnsan hakları savunucularıyla BM’nin Myanmar rejiminin Müslümanlara karşı yaptığı cinayetleri karşısında sessiz kalmalarının gayet şaşırtıcı olduğunu belirten Ayetullah Muvahhıdi, sözlerini şöyle sürdürdü: Geçen gün sosyal medya ortamında ürkütücü bir sahneye tanıklık yaptım. Çıplak bir çocuğa yapıştırdıkları elektrik aracılığıyla işkence yapıyorlardı ve sonunda da hayatını kaybetmesine neden oldular. Ulaşılan haberlere göre, Myanmar rejiminin cinayetleri sonucu, 4000’i aşkın kişi yaşamını yitirirken 120 bin kişi de evlerini terk etmek zorunda kalmıştır.

Tahran Cuma Namazı Hatibi konuşmalarının bir başka kısmında da, “Artık uluslararası topluma herhangi bir umudumuz yok, fakat en azından tüm Müslüman milletlerin ayağa kalkarak gösteri yapması gerekiyor. Tüm Müslümanlar ‘Zalim Myanmar rejimine ölüm olsun’ ve ‘Bu cinayetlerin faillerine ölüm olsun’ sloganları atmalı. Türkiye de bu doğrultuda Rohingyalı Müslümanların Bangladeş’e kaçtığına göre bu ülkeden sınırlarını açmasını istedi ki BM’de bu öneriyi destekledi. BM’nin yapacağı sadece bu kadar mı? Halbuki BM bu insanları tamamen himayesi altına almalıdır” ifadelerinde bulundu.

ABD’nin İran’ın askeri merkezlerinin de nükleer anlaşmayla ilgili inceleme merciine alınması gerektiğine dair iddialarına değinen Ayetullah Muvahhıdi Kirmani, şöyle dedi: ABD epey yüzsüzdür, ancak bu konuda halt ediyor, zira kimse size böyle bir şey yapmanız için izin vermeyecek ve hevesiniz kursağınızda kalacak. İran’ın nükleer alanlarını inceleme konusu yapılan anlaşmada açık şekilde belirlenmiştir v bunun dışında hiçbir şey yapılmayacaktır. Ayrıca incelemede bulunun Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu denetleyicileri de İran’ın anlaşmaya bağlı olduğunun defalarca onayladı. Amano’nun bu konuda ABD’yi onaylaması da yanlıştır.

Suudi Arabistan’ın Yemen halkına karşı yaptığı cinayetleri de hatırlatan Cuma Namazı Hatibi, “Yemen’de Kolera hastalığına yakalanan kişi sayısı 2 bin 43’e ulaştı. Suudiler buna karşı herhangi bir sorumluluk hissediyor mu acaba? Kur’an-ı Kerim’in ayetlerine inanıyor mu? Öyleyse artık ne zamana kadar bu cinayetleri devam ettireceğini söylemeli” açıklamalarında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.