Tahran ile Ankara arasında ticaretin gelişmesine vurgu

  • 04 Nisan 2016
  • 862 kez görüntülendi.
Tahran ile Ankara arasında ticaretin gelişmesine vurgu
İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakan Yardımcısı ve Ticaret Kalkınma Kurumu Başkanı, Tahran ile Ankara’nın ticari ilişkilerinin geliştirilmesi önündeki engellerin kaldırılmasına vurgu yaptı.

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakan Yardımcısı ve Ticaret Kalkınma Kurumu Başkanı Veliulah Efhami Rad bugün Tahran’da Türkiye Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ile yaptığı görüşmede, Ankara’da son sıralarda meydana gelen terör saldırısından dolayı Türkiye halkı ve hükümetinin acılarını paylaştığını ifade ederek, ikili ticari ilişkilerin gelişmesi için önce bankacılık ve finans sorunlarının giderilmesine vurgu yaptı.

Efhami Rad ayrıca, İran ve Türkiye’nin her zaman dost ve kardeş ülkeler olduğuna işaretle, iki ülkenin ticari ve iktisadi ilişkilerini muhtelif dönemlerde koruduğunu belirtti, yaptırımların kalkdığı için Türk yatırımcıların İran’da daha fazla faaliyet yapmasını beklediklerini ifae etti.

İran Ticaret Kalkınma Kurumu Başkanı, Van, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Türkiye kentleri ile İran kentleri arasında direkt uçak seferlerinin başlamasını ikili ticareti kolaylaştırma doğrultusunda önemli bir adım olarak niteledi.

Görüşmede Türkiye Büyükelçisi, Ankara’nın İran ile daha fazla işbirliğine vurgu yaptığını tercihli ticaret kapsamına yeni ürünlerin alınmasını istediğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.