Tahran Kudüs İntifadasına Destek Konferansına Övgü

  • 20 Şubat 2017
  • 1.020 kez görüntülendi.
Tahran Kudüs İntifadasına Destek Konferansına Övgü

Filistin direnişi şahsiyetlerinden bir grup, Tahran Uluslararası Filistin İntifadasına Destek konferansını olumlu karşılayarak, bölgede Arap rejimlerinden bazılarının Filistin halkına karşı komplo içinde olmaları ve işgal rejimi ile ilişkileri güçlendirmelerini eleştirdiler.

Filistin Mücahitler hareketi sözcüsü Ebu Mücahit bu konuda el-alem televizyonuna yaptığı açıklamada, İntifada ve Kudüs konferansının çok kritik bir ortamda Tahran’da düzenlenmekte olduğunu, zira Arap yönetimlerinden bazılarının siyonist İsrail ile ilişkilerini güçlendirmek istediğini ve böyle bir ortamda ortak bir siyasetin izlenilmesinin gerekli olduğunu bildirdi.

HAMAS liderlerinden İsmail Rızman da İran’ın Filistin’e çok yönlü desteğini takdir ederek, Filistin halkının intifadasının Mescidi Aksa’nın tamamen kurtarılmasına ve tüm Filistinli esirlerin özgür olmasına kadar devam edeceğini ve bu konuda İslam ümmetinin Filistine destek konusunda İran’ı örnek alması gerektiğini bildirdi.

Filistin’in Özgürlüğü İçin Halk Cephesi liderlerinden Loy el-Garyuti ise İran’ın askeri, siyasi ve medya alanında her zaman Filistin direnişine destek verdiğini ve bu İran’ın ilk icraatı olmadığını söyledi.

Yarın tahran’da Filistin İntifadasına Destek Konferansı 80 ülkeden 700’ü aşkın delegenin katılımıyla düzenlenecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.