Tahran Ortadoğu’daki en büyük petrol fuarına ev sahipliği yapacak

  • 06 Mayıs 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Tahran Ortadoğu’daki en büyük petrol fuarına ev sahipliği yapacak

Tahran bugünden itibaren 4 gün boyunca uluslar arası çapta en büyük 5. ve Ortadoğu’nun en büyük petrol fuarına ev sahipliği yapacak.

  Dört bini aşkın yerli ve yabancı petrol şirketi bu fuara katılacak. 22. Petrol ve doğal gaz ile petrokimya fuarının yöneticisi Muhammed Nasıri yaptığı açıklamada, petrol sanayisi konusunda bölgesel ve uluslararası alanda rekabet ve işbirliğinin yapıldığını belirtti. Fuarın yabancı firmalar alanında Almanya 3 bin m2‘lik bir alanla en büyük katılımcı olurken,  Çin ise en fazla firma ile katılmakla dikkat çekiyor. Ardında İtalya, Hollanda, Fransa ve İngiltere şirketleri fuarda yer alıyorlar.

İran İslam cumhuriyeti petrol, doğal gaz ve petrokimya sanayisinde bölgesel ve uluslararası alanda etkin ve etkili bir güç sayılıyor. İran petrol ürünlerinin yüksek kalitesinden dolayı çok sayıda müşterisi vardır. Çok sayıda yabancı şirket İran’ın yıllık petrol fuarına katılmaktadır. Bu durum İran’ın enerji alanındaki özel rolünü gözler önüne seriyor.

İran’ın petrol üretim miktarı, yılsonuna kadar 4 milyon 500 bin varile ve doğal gaz üretimi de bir milyar 100 milyon metre küpe ulaşacaktır. İran’ın petrol üretim miktarı hâlihazırda 3 milyon 800 bin varile ve doğal gazı da 885 milyon metre küptür.

İran’ın ticaret ve sanayi alanındaki en büyük etkinlik, İran’ın petrol, petrokimya ve doğal gaz alanlarındaki teknoloji ve kabiliyetlerini sergilemek için düzenlenen fuaradır. Buna ilaveten İran her zaman bölge ve dünya çapında enerji dengelerinde rol sahibi bir ülke olarak petrol ve rafineri teçhizatı üretiminde de üstün ülkeler arasında yer almıştır. Petrol sanayisinde yerlileşmeye doğru hareket eden İran  hali hazırda stratejik başarılar da kazanmıştır. Nitekim petrol sanayisinde ” su buharlaşmasının saflık ve kalite kontrol ölçüsü” sistemini imal eden 4 ülke listesine katılmıştır.

İran direniş ekonomisi programını uygulayabilmek için, petrol, doğal gaz ve petrokimya sanayisinde başarılı bir girişimi başlatıp, uluslararası standartlara uygun olarak teknik gelişim gerçekleştirmişken aynı zamanda bilimsel ve teknik açıdan diğer ülkelerle rekabetini sürdürmektedir.

İran’ın Güney Pars doğal gaz yataklarındaki 17 ila 21. üniteleri işletmeye açmak için 20 milyar dolar yatırım yapmakla,  petrol ve doğal gaz sanayisindeki teknolojik gücünü ve kabiliyetini gözler önüne serdi. Doğal gaz yoğunlaştırma (kondens) rafinerisi olan Fars Körfezi yıldızı (Setare Xelic Fars) rafinerisinin ilk ünitesi, günlük 12 milyon litre Benzin üretimi ile son günlerde hizmete açıldı. Bu sayede İran, benzin üretiminde kendine yeterli hale geldi.

Bu projenin diğer bölümlerinin tamamlanarak hizmete açılması ile günlük 36 milyon litre benzin üretilecek ve İran benzin ihracatçısı ülkelerin safına katılacaktır.

İran petrol ve doğal gaz sanayisinde, kompresörler, keşif teknolojileri, yangın alarm sistemleri, yangın söndürme, yangın koruma, laboratuar ekipmanları, bakım, temizlik sistemleri ölçme , gaz endüstrisi için doğalgaz iletim , petrol taşıma , fabrika mühendisliği , petrokimya, petrol sanayi tesisleri ve makineleri , pompalar düzenlenmesi ve kontrol teknolojisi , tamir malzemeleri, test teknolojisi , hırdavat, tüpler, türbinler , vana ve ek parçaları , kaynak Teknolojisi alanlarda büyük ilerleme kaydetmiştir.

Son yıllarda İranlı mühendislerin yoğun çalışmaları ile İran petrol ve doğal gaz sanayisi ve mühendisliğinde kendine yeterli hale gelmiştir. Bu alanda teknolojik ürünler ve tasarımlar, çeşitli imalat ve ürünler ise uluslararası Tahran fuarında büyük bir iftiharla sergileyecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.