Tahran’da BM Genel Sekreteri Danışmanı Protesto Edildi

  • 08 Haziran 2016
  • 807 kez görüntülendi.
Tahran’da BM Genel Sekreteri Danışmanı Protesto Edildi

Tahran’daki Emir Kebir Üniversitesi ’den bir grup öğrenci dün, ellerindeki pankartlarla, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri danışmanı Jeffrey Sachs’ın üniversiteye gelmesini protesto ettiler.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Danışmanı Jeffrey Sachs, dün Emir Kebir Teknoloji Üniversitesi’nde ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ hakkında konuşma yaptı ve öğrenciler onun üniversiteye gelmesini protesto etti.

Öğrenciler, Jeffrey Sachs’ı, faaliyetleri bazı ülkelerin ekonomimde sorunlara neden olan finans spekülatörü George Soros ile işbirliği yapması nedeniyle protesto ettiler.

Jeffrey Sach uzun yıllar, George Soros’un çeşitli ülkelerde uyguladığı renkli devrimlerde işbirliği yapmıştı. Sachs, Bolivya’da enflasyonla mücadele bayrağı ile birçok sorun yaşanmasına neden oldu ve nihayetinde de bu ülkeden birçok kişinin işsiz kalmasına neden oldu.

Öğrencilerin ellerindeki pankartlarda ‘kapital sistem dünyanın fakirleşmesine neden oldu’, ‘ Birleşmiş Milletler dünyada işlenen cinayetleri destekliyor’ gibi yazılar yer alıyordu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı, bir öğrencinin George Soros ile işbirliğini sorması üzerine, Sachs bunu onaylayarak, Soros ile işbirliği yaptığını ama George Soros’tan para almadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.