Tahran’da kimyasal silahlara karşı korunma atölyesi düzenleniyor

  • 29 Haziran 2017
  • 1.125 kez görüntülendi.
Tahran’da kimyasal silahlara karşı korunma atölyesi düzenleniyor

Irak’ın devrik Baas rejimince İran’ın Serdeşt kentine yönelik düzenlenen kimyasal saldırının 30. yıldönümü dolaysıyla, Tahran’da kimyasal silahlara karşı korunma konulu 6.uluslararası atölye çalışmalarına başladı.

Baas rejiminin İran’ın Batı Azerbaycan vilayetine bağlı Serdeşt kentinde 28 Haziran 1987’de (Hş. 7 Tir 1366) düzenlediği kimyasal saldırı sonucu 119 vatandaş şehit olurken, 8 bini aşkın kişi de yaralandı.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün işbirliğiyle düzenlenen sözkonusu oturum, İran deneyimlerinin diğer ülkelerle paylaşılması ve kimyasal saldırıya karşı nasıl korunma gerektiği eğitimini vermek amacıyla düzenleniyor.

Bir hafta sürecek eğitim atölyesinde İranlı ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü hocaları, kimyasal saldırıya karşı korunma noktasında geliştirilen son yöntemler ve kimyasal saldırıya maruz kalanlara yardım eğitimi verecek.

Bu arada Kutsal Savunma Eserlerini Koruma Kurumu tarafından Serdeşt’e yönelik kimyasal saldırının yıl dönümü dolaysıyla yapılan açıklamada, bu saldırının bir kez daha insan haklarını savunduklarını iddia eden ülkelerin insan haklarıyla ilgili iddialarının yalan ve gerçek dışı olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.