Tahran’da Mısır’ın çıkarlarını koruma ofisi sorumlusu dışişleri bakanlığına çağrıldı

  • 14 Temmuz 2016
  • 822 kez görüntülendi.
Tahran’da Mısır’ın çıkarlarını koruma ofisi sorumlusu dışişleri bakanlığına çağrıldı

Tahran’da Mısır’ın çıkarlarını koruma ofisi sorumlusu, Mısırlı bazı milletvekillerinin Paris’te Halkın Münafıkları terör güruhunun düzenlediği mitinge katılmalarını protesto amacıyla İran dışişleri bakanlığına çağrıldı.

İRİB ajansına göre, İran dışişleri bakanlığının Ortadoğu ve Kuzey Afrika 1. dire başkanı Hamid Rıza Dehkani, Mısırlı yetkiliyi dışişleri bakanlığına çağırırken, İran’ın Mısırlı bazı milletvekillerin sözkonusu girişimlerine karşı tepkisini iletti.

Hamid Rıza Dehkani, Mısırlı bazı milletvekillerin münafık teröristlerin yanında yer almaları ve onlarla paralel hareket etmeleri girişiminin, açık bir şekilde İran’ın içişlerine müdahale olduğunu ve bu girişimi kınadıklarını belirterek; Mısır yönetiminden sorumlu ve ilkeli bir şekilde bölgenin barış ve güvenliğinin korunması yönünde siyasetlerini gözden geçirmelerini istedi.

Sözkonusu görüşmede Mısırlı yetkili de, Mısır’ın siyasetlerinin ülkelerin içişlerine karışmamak ilkesi üzerine olduğunu belirterek; İran İslam Cumhuriyetinin itirazını ülkesine ileteceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.